Lax med aubergineröra med mjölkfri romsås

Förra helgen testade jag något nytt nämligen att göra aubergineröra till laxen. Supergott!

Det var väldigt enkelt att göra aubergineröra och passa perfekt till laxen men jag kan även tänka mig att det passar även till grillat kött, eller på buffé bordet. Fick tummen upp av både mig och Anders.

Laxen gör du ordning i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter. Passa även på att smörsteka lite sparris – supergott till!

Aubergineröra

Portioner 2

Ingredienser

  • 1 st Aubergine
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1-2 msk Turkisk Yoghurt
  • smör att steka i
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att skiva och grov hacka aubergine

  2. Smör stek aubergine i en stekpanna - rikligt med smör - stek de tills de mjuknar

  3. Pressa ner vitlöken och rör runt.

  4. Häll sedan över till en mixer, tillsätt yoghurten och salt, peppar. Mixa lite lätt så att allt blandas. 

  5. Klart att servera!

Mjölkfri Romsås

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 3 dl Majonnäs
  • 1/2 burk Rom
  • dill, salt, peppar, citronsaft

Instruktioner

  1. Blanda samman allt och låt stå för att dra sig en stund.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.