Lax med aubergineröra med mjölkfri romsås
9 oktober 2018
Förra helgen testade jag något nytt nämligen att göra aubergineröra till laxen. Supergott!
Det var väldigt enkelt att göra aubergineröra och passa perfekt till laxen men jag kan även tänka mig att det passar även till grillat kött, eller på buffé bordet. Fick tummen upp av både mig och Anders.
Laxen gör du ordning i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter. Passa även på att smörsteka lite sparris – supergott till!
Aubergineröra
Måltid Tillbehör
Portioner 2
Ingredienser
- 1 st Aubergine
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1-2 msk Turkisk Yoghurt
- smör att steka i
- Salt, peppar
Instruktioner
- Börja med att skiva och grov hacka aubergine
- Smör stek aubergine i en stekpanna – rikligt med smör – stek de tills de mjuknar
- Pressa ner vitlöken och rör runt.
- Häll sedan över till en mixer, tillsätt yoghurten och salt, peppar. Mixa lite lätt så att allt blandas.
- Klart att servera!
Mjölkfri Romsås
Till recept
Föregående