Lammstek i ugnen
18 februari 2020
Jag har aldrig tidigare gjort lammstek i ugnen men måste säga wow, så magiskt gott. Vi kommer garanterat att göra det fler gånger.
Nu gjorde vi den i ugnen, på lågtemperatur, ugnen stod på 80 grader och innetemperaturen ska upp till 58 grader. Innetemperaturen på lammsteken alltså 🙂
Wow säger jag bara, så himla gott! Så himla mört kött och gott.
Min plan var att servera en härlig sallad, brysselkål som tillagats i ugnen men missade det totalt när vi väl höll på med lammsteken. Så på bilden ser ni bara min härliga grönkålssallad med lammsteken, mustig brunsås och lite råa lingon.
Blev dock två underbar matlåda till oss som vi tog med oss till jobbet och läskade de andra 😉 hahaha supergott helt enkelt!
Lammstek
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 2 timmar t
Måltid Middag
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 900 gram Lammstek
- Salt, peppar
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 80 grader
- Ta fram lammsteken och låt nätet som de ligger i vara kvar.
- Klappa in rikligt med salt och peppar
- Sätt i termometern, så att den sitter i mitten av steken.
- Har du en digital termometer så ställ in den på 58 grader, så piper den när det är klar. Har du en gammal hederlig köttermometer så får du titta till lammsteken med jämna mellanrum så att de inte blir varmare än 58 grader.
- Till detta serverar du en härlig grönsallad, brysselkål och en mustig brunsås
Keyword Kött
Föregående
Taggad inför Tjejvasan!
Nyare