Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås
11 januari 2018
Här kommer ytterligare ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Det finns hur mycket gott som helst i hennes kokbok.
Dessa biffar fick även tummen upp av sonen vilket var jätteroligt. Perfekt att även ha i matlåda till jobbet, funkade kanon att värma på i micron. Denna rätt kommer jag eller vi garanterat att göra igen.
Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 600 gram Lammfärs
- 1 st Ägg
- 75 gram Fetaost
- 1-2 msk Ajvar Relish
- 1/2 dl Hackad Persilja
- smör att steka i
- salt, peppar
- 3 dl Grädde
- 1-2 msk Ajvar Relish
- 1/2 dl Hackad Persilja
- salt, peppar
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser och forma 8 avlånga biffar.
- Stek på medelvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills biffarna fått fin färg.
- Häll i grädde och ajvar när biffarna näsan är klara.
- Rör om och låt grädden koka ihop, smaka av med salt och peppar
- Tillsätt persiljan vid servering
- Servera med smörstekt strimlad vitkål eller broccoli.
Föregående
Löpning på morgonen!
Nyare
4 kommentarer
enklaknep - För att lättare nå ut på webben.
OMG det ser så gott ut! Tack för inspirationen till min make 😉
Ha en super grym dag
Pernilla
Tack och detsamma till dig! ?
Nils-Olof
Supersmarrigt recept, Biffarna tillagade vi med Lammfärs lokalt från Hästbo.
Pernilla
Härligt!