Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås

Här kommer ytterligare ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Det finns hur mycket gott som helst i hennes kokbok.

Dessa biffar fick även tummen upp av sonen vilket var jätteroligt. Perfekt att även ha i matlåda till jobbet, funkade kanon att värma på i micron.  Denna rätt kommer jag eller vi garanterat att göra igen.

Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600 gram Lammfärs
  • 1 st Ägg
  • 75 gram Fetaost
  • 1-2 msk Ajvar Relish
  • 1/2 dl Hackad Persilja
  • smör att steka i
  • salt, peppar
  • 3 dl Grädde
  • 1-2 msk Ajvar Relish
  • 1/2 dl Hackad Persilja
  • salt, peppar

Instruktioner
 

  • Blanda samman alla ingredienser och forma 8 avlånga biffar.
  • Stek på medelvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills biffarna fått fin färg.
  • Häll i grädde och ajvar när biffarna näsan är klara.
  • Rör om och låt grädden koka ihop, smaka av med salt och peppar
  • Tillsätt persiljan vid servering
  • Servera med smörstekt strimlad vitkål eller broccoli.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.