Tror att denna kycklingrätt blev en stor tumme upp för Vincent. Han åt under tystnad vilket var jättekul!
Jag fick inspiration från Åse Falkman Fredriksson och Anna Hallen kokobok LCHF 2.0. Där har de ett recept med kyckling fast med tomater, vitt vin osv som man tillagar i stekpannan.
Det jag gjorde var att jag stekte kycklinglåren i rikligt med smör, bara så att de fick färg och sedan lyfte jag över de till en ugnssäker form. Smöret jag stekt i lät jag vara kvar i stekpannan men jag hällde även i grädde, kycklingfond, salt och peppar. Lät det koka upp och sedan tillsatte jag philadelphiaost och rörde runt. Hällde det sedan över kycklingen och in i ugnen så att kycklingen blev genomstekt.
200 grader i ca 20 minuter hade jag kycklingen i ugnen och under tiden strimlade jag zucchini som jag stekte varm i en stekpanna. Mums säger jag bara 🙂