Kycklinglår i krämig gräddsås!

Tror att denna kycklingrätt blev en stor tumme upp för Vincent. Han åt under tystnad vilket var jättekul!

Jag fick inspiration från Åse Falkman Fredriksson och Anna Hallen kokobok LCHF 2.0. Där har de ett recept med kyckling fast med tomater, vitt vin osv som man tillagar i stekpannan.

Det jag gjorde var att jag stekte kycklinglåren i rikligt med smör, bara så att de fick färg och sedan lyfte jag över de till en ugnssäker form. Smöret jag stekt i lät jag vara kvar i stekpannan men jag hällde även i grädde, kycklingfond, salt och peppar. Lät det koka upp och sedan tillsatte jag philadelphiaost och rörde runt. Hällde det sedan över kycklingen och in i ugnen så att kycklingen blev genomstekt.

200 grader i ca 20 minuter hade jag kycklingen i ugnen och under tiden strimlade jag zucchini som jag stekte varm i en stekpanna. Mums säger jag bara 🙂

Kyckling i krämig gräddsås

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 gram Kycklinglår
  • smör
  • Salt, peppar
  • 3 dl Grädde
  • 3 msk Kycklingfond
  • 100 gram Philadelphiaost

Tillbehör: strimlad zucchini eller annat önskat tillbehör.

    Instruktioner
     

    • Börja med att sätta på ugnen, 200 grader
    • Sedan steker du kycklinglåren i rikligt med smör, så att de får färg på båda sidorna.
    • Därefter lyfter du över de till en ugnssäker form.
    • Låter smöret vara kvar i pannan och du tillsätter sedan grädden, kycklingfonden i smöret och rör runt och låter koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt philadelphiaosten och låt den smälta samman.
    • Smaka av med salt och peppar
    • Därefter häller du över gräddsåsen på kycklinglåren och ställer in den i ugnen.
    • Grädda i ca 20 minuter.
    • Under tiden strimlar du din zucchini eller förbereder önskat tillbehör.
    Keyword Kyckling
    Smaklig måltid!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.