Brasiliansk Fiskgryta

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

I onsdags gjorde jag för första gången ett recept från Under Vårt Tak nya kokbok, Ren & Naturlig Mat,  nämligen Brasiliansk Fiskgryta.

Jag hade nästan glömt bort denna kokbok men nu plockat fram den så att jag ser den dagligen och ska testa ännu mer recept. Är du nyfiken på deras kokbok så hittar du här hos Bokus.

Enl receptet så ska det vara valfri vit fiskfilé men nästa gång tänker jag testat att göra den med lax istället. Jag valde torsk, kanske en för tunn bit för jag upplevde den inte så matig. Blev ett fröknäcke till och en stor klick majonnäs.

Brasiliansk Fiskgryta

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Valfri vit fisk eller lax
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Gul paprika
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Mald Ingefära
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Chilipulver
  • 4 dl Krossade tomater
  • 3 dl Kokosmjölk
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 2 msk Lime (saften)
  • 1,5 msk Färsk Koriander ifall man vill ha detta.
  • Kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Börja med att hacka paprikan och löken.

  2. Bryn sedan detta i en kastrull med kokosfett tills det mjuknar, pressa även ner vitlöken.

  3. Därefter tillsätter du alla kryddor och rör runt. Därefter häller du över de krossade tomaterna och kokosmjölken. 

  4. Tillsätt saltet och låt små puttra i ca 5-10 minuter

  5. Häll ner den pressade lime saften och koriander ifall du vill ha med detta. Jag valde persilja.

  6. Nu delar du fisken i grova biter och rör försiktigt ner de i grytan.

  7. Nu låter du grytan koka upp innan du stänger av plattan och låter då kastrullen stå kvar i ca 10 minuter så att fisken får “gotta” till sig 

  8. Antingen äter du grytan som den är med en klick majonnäs eller aioli. Men det funkar även med blomkålsris och en stor grönsallad.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.