Kycklinggratäng
26 mars 2019
I helgen som var plockade jag inspiration från en supergammal kokbok som Anna Hallén gjort en gång i tiden, LCHF Husmanskost.
Kycklinggratäng är väldigt enkelt att göra, då den sköter sig själv i ugnen i princip. Grundreceptet sa 5 dl grädde men jag kan tycka att det blir för mycket, därav minskade jag ner mängden. Tyvärr så funkar det inte för Vincent då han inte uppskattade de färska kryddorna som jag hade hackat ner.
Ja ja inom en snar framtid bör även han lära sig att äta kryddor eller hur? Ni som har äldre barn när slutar de peta i maten?
Kycklinggratäng
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 4 st Kycklingfiléer
- 1 ask Champinjoner
- 1 paket Bacon
- 3 dl Grädde
- Färska kryddor – Timjan, Persilja finhackade
- Salt, peppar
- ev lite riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skiva eller grovhacka champinjonerna
- Klipp ner baconet i en stekpanna och knaperstek det tillsammans med champinjonerna.
- Häll över grädden och låt små puttra i några minuter.
- Tillsätt sedan kryddorna och rör runt.
- Dela upp kycklingfiléerna i mindre bitar, lägg sedan i en ugnssäker form och häll röran över kycklingen.
- Grädda i mitten utav ugnen och när det är 5 min kvar strösslade jag över riven ost.
- Servera tillsammans med rostade grönsaker eller blomkålsris och en grönsallad.
Keyword Kyckling
Föregående