Ugnsbakad Lax med Chévrekräm

Även detta recept är inspirerat från Anna Hallén kokbok – LCHF Husmanskost. Bra att man spar på gamla kokböcker eller hur?

I vår familj äter vi rätt mycket lax, lax i olika former och tillagning. Detta recept hade jag inte gjort tidigare men fick tummen upp av både mig och min man Anders. Vincent däremot vågade inte smaka med Chévrekräm. Tur att man känner sin son så han fick en utan 🙂 japp curling på högnivå men men vem orkar bråka om mat jämt?!?!

Ugnsbakad Lax med Chévrekräm

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Laxbitar
  • 80 g Chévreost
  • 2 dl Créme Fraiche
  • 1 tsk Sesamfrö
  • 0,5 dl Finhackade örter, Basilika, Timjan och Persilja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader

  2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form

  3. Blanda samman creme fraiche, chévreost och alla örter, sesamfrö tillsammans i en bunke.

  4. Fördela sedan röran över laxen och grädda i ca 20 minuter

  5. Servera tillsammans med en grönsallad eller blomkålsris.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.