Kycklingbiffar med Garam Masala

I tisdags gjorde Anders kycklingbiffar med garam masala och smörstekt vitkål tills jag kom hem.

Så himla skönt att Anders kan göra middagen, medan jag sitter i bilen på väg hem från ett kundmöte. Så som han gjorde i tisdags när jag var fram och tillbaka i Kristinehamn. Lyxigt värre!

Receptet är från kokoboken LCHF 2.0 som Åse och Anna har skrivit tillsammans. Ibland plockar man fram en gammal goding som man har glömt bort. Såsen är gjorde på kokosgrädde men smakar inte kokos vilket jag tycker om. Jag gillar egentligen inte kokossmaken så allt som inte smakar kokos är tummen upp 🙂

Enl receptet ska man ha strimlad zucchini men vi valde smörstekt vitkål istället eftersom det fanns hemma. Smaklig måltid!

Kycklingbiffar Garam Masala i Paprikasås

Portioner 6

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kg kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 tsk garam masala
  • 1 msk kycklingfond
  • matfett till stekning

Paprikasås

  • 2 st röda paprikor
  • matfett till stekning
  • 5 dl kokosgrädde – jag använder märke Gant. Finns på Hemköp
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 ekologisk kycklingbuljong tärning
  • 2 msk garam masala
  • salt och peppar

Garam Masala

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver

Instruktioner

  1. Riv lök och vitlök.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i matfett.
  3. Skär paprikorna i bitar och fräs dem i matfett i en annan panna.
  4. Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala.
  5. Låt såsen koka ihop.
  6. Lägg ner biffarna så allt får puttra tillsammans under några minuter.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
  8. Servera med strimlad zucchini, skivad avokado och lite färsk koriander.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.