Kycklingbiffar Keto

För ett tag sedan testade jag att göra kycklingbiffar Keto style, dvs från Martinas Ketoguiden.

Läs gärna min bokrecension om Ketoguiden. Jag tycker boken är väldigt bra och innehåller bra och enkla recept.

Något som jag tycker om är att göra det enkelt i min vardag, dvs göra en stor sats med kycklingbiffar eller Ketobiffar på nötfärs. Så att man enkelt kan ta fram ur frysen ett par biffar när man helt enkelt inte orkar laga mat. För visst händer det, att man inte orkar, då ska det vara enkelt att fortfarande äta bra mat.

Till dessa kycklingbiffar kan du äta en enkel grönsallad, blomkålsris/guldris eller varför inte värma på lite shiratakinudlar som Martina skriver i boken tillsammans med lite tomatsås. Eftersom det var Anders som gjorde dessa biffar så blev det smörstekt Broccoli med vitlök och en klick majjo!

Kycklingbiffar Keto

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Kycklingfärs
  • 2 st Äggulor
  • 2/3 dl Vispgrädde eller Kokosmjölk
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfärsen i en skål och tillsätt äggulor, grädde, salt och peppar

  2. Knåda ihop till en jämn färs.

  3. Forma därefter till lagom stora biffar som du sedan steker på medelvärme i ca 30 minuter.

  4. Servera tillsammans med en grönsallad, shiratakinudlar eller som vi gjorde smörstekt broccoli och en klick majonnäs och lite avokado.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.