Vad äter jag för kosttillskott?

I samarbete med Bodystore, inlägget innehåller annonslänkar 

För ett tag sedan fick jag frågan via bloggen, om vilka kosttillskott jag åt och varför jag åt just de. Så min tanke är att försöka besvara på den nu fast via ett inlägg.

De märke jag äter är Vitaprana, deras produkter är inte bara fria från tillsatt socker och syntetiska sötningsmedel utan de flesta av deras produkter är även fri från gluten och laktos.

De kosttillskott jag äter är:

Magnesium, det tar jag varje kväll precis innan jag går och lägger mig. Anledningen är att jag sover bättre med detta kosttillskott, jag får inte lika många uppvak. Jag är en person som sover väldigt lätt och vaknar av det minsta lilla. Magnesium är en viktig mineral till kroppen.

Omega-3, just omega-3 började vi äta när Vincent blev njursjuk just för att boosta kroppen med omega-3 för att hämma den inflammation han hade i kroppen. Om man inte köper och äter ekologiskt kött så är risken stor att de djur man äter har en stor andel omega-6 i köttet då de har blivit matade med spannmål som boostar din kropp med inflammationer istället för att hämma den som omega-3 gör.

Selenium, jag började att äta just selen efter en föreläsning jag var på där man berättade alla fördelar. Vi får i oss selen via viltkött, skaldjur, ägg och inälvsmat. När det gäller grönsaker så är våra svenska jordar selenfattiga. Selen ingår i flera viktiga processer i kroppen och finns därför i alla våra celler. Några saker jag snappade upp var att den boostar immunförsvaret.

D-Vitamin, äter jag under vår mörka period dvs från september fram till solen tittar fram igen. D-vitamin får vi från solen och vi som bor i norden har inte tillgång till vår härliga sol alla dagar om året därav äter jag detta kosttillskott. Jag märker att jag är piggare om jag äter det än att jag inte gör det.

Omega-3, Selenium och D-vitamin tar jag varje morgon till min ägglatté. Jag gillar att ladda min kropp och ge den de bästa förutsättningarna och min rutin gör att jag inte glömmer bort det.

Utöver dessa kosttillskott äter jag även Collagen som jag nyligen skrev om. Läs gärna mitt inlägg om varför jag äter just collagen här. Den collagen som finns hos Bodystore är gjort på vildfångad fisk och många anser att den är den bästa om man jämför med collagen gjord på kor. Våra kropp tar lättare upp collagen gjord på fisk.

Hoppas att du/ni fått svar på frågan om vilka kosttillskott jag äter och varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.