Nyårslöften

På nyårsafton lägger många nyårslöften. Brukar du också göra det? Själv gjorde jag det alltid förut, vet ni vad jag alltid sa? Gå ner i vikt….

De senaste åren har jag gett mig själv ett löfte, att fortsätta äta som jag gör. Så mitt nyårslöfte är att fortsätta att må bra. Att må så bra som jag bara kan göra med den kost jag äter, röra på mig, träna min kropp så att den håller även när jag blir pensionär. Det jag har märkt med åldern är att man börjar få ont på ställen på kroppen som man tidigare inte kände av…. Som med min rygg, tränar jag inte minst 2 gånger i veckan får jag ont i ryggen. Jag märker direkt när jag har slarvat, kommer som ett brev på posten!

Vad hände under 2016 med mina löften?

Under 2016 har jag inte minskat i vikt, står fortfarande still och stampar mellan 70-72 kg. Jag har fortsatt att träffa min PT Sofi, för att få inspiration och lite nya övningar. Även detta kommer jag att fortsätta med under 2017. Under hösten 2015 skrev jag ett inlägg hos Matkärlek om just att träna med PT, du hittar det här.

Nu senast när jag träffade PT-Sofi så fick jag ett HIIT pass, fruktansvärt jobbigt men nyttig träning som jag behöver. Framför allt få ner min puls och trycka upp min mjölksyratröskel, dvs så att jag orkar mer. Något som jag har så smått börjat att märka av nu under sista månaden. Min puls är inte lika hög som den brukar vara när jag är ute och springer, vilket är toppen!

Våga satsa på bloggen

Jag tog steget och skaffade ett eget domännamn, www.pernillalantz.se. Tidigare bloggade jag via en portal, blogspot men kände att det var dags att ta steget, förnya mig lite och se vad som händer. Kommer besöken bli fler eller färre? Ska bli spännande att se vad som händer under 2017.

Ge inspiration

Mitt mål är inte att bli bloggare på heltid för jag trivs med mitt arbete men det hade helt klart varit roligt ifall besöken ökade, då vet jag att fler blir inspirerade att äta mer hälsosamt, kanske påverkar jag någon att börja röra på sig mer. All rörelse är bra rörelse.

Jag kommer att fortsätta att skriva och delge alla de recept jag hittar eller skapar, skriva inlägg på Matkärlek, hemsidan/bloggen som Anne Aobadia driver. Kommer att vara med på LCHF events under 2017 så som LCHF-kryssningen i februari och LCHF-Events i Säffle som är i juni. Det är så himla kul att träffa alla som brinner för detta med hälsa och kost – LCHF, Paleo eller lågkolhydratkost.

Utveckla mig själv

Jag förväntar mig ett spännande 2017, där jag utvecklar mig själv i mitt skrivande och i mina bilder. En fotokurs är inbokad för att lära mig mer när man tar kort och framförallt kameran och dess inställningar. Kursen i höstas blev nämligen flyttat till datum då jag inte kunde närvara men nu håller jag tummar och tår att den blir av.

Jag hoppas att du kommer fortsätta att läsa min blogg, följer min resa genom livet!
Kram kram

2 kommentarer

 • Mats Andersson

  Roligt med en kollega som kan inspirera.
  Sitter själv i soffan och pustar ut efter mitt PT pass. Håller med dig om att kroppen inte är sig likt längre och det gäller nog att ta hand om den extra noga nu när man passerat 50. Har ont både här och där.
  Mitt nyårslöfte är att göra verklighet av allt jag kan i teorin om att förbättra kondition, allmän hälsa, kost mm.
  Kör hårt
  Mats

  • Pernilla

   Tack Mats!
   Vad kul att du läser bloggen, lycka till själv. Här på bloggen kan du hitta massa bra recept 🙂
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.