Alltså wow vilken god kycklingrätt jag gjorde i måndags. Tänkte jag skulle testa en ny krydda men var inte säker på om det skulle bli gott eller inte.
Kryddan fick jag för väldigt länge sedan från Lena Winther, då hon hade en webb-butik och sålde LCHF varor. Madras Curry från Spicemaster. Kryddblandningen innehåller följande kryddor: Koriander, Gurkmeja, Röd Chili, Fänkål, Svartpeppar, Vitlök, Spiskummin, Kanel, Ingefära, Nejlika och Muskotnöt.
Börja med att strimla zucchini - jag använder en grönsakssvar när jag gör detta men det går lika bra med osthyvel. Lägg på ett hushållspapper så att de får suga upp vätskan.
Strimla sedan baconet i mindre bitar som du sedan knapersteker. Lägg över baconet i en skål med hushållspapper i botten som får suga upp det sista fettet.
Du låter fetter vara kvar så mycket som möjligt i stekpannan för nu ska du strimla kycklingen och steka det i baconfettet.
När kycklingen börjar få färg strör du över Madras Curry över allt och rör runt. Lite salt och peppar.
Nästa steg kan du göra på två sätt, antigen i en kastrull vid sidan om eller så gör du allt i stekpannan. Du väljer. Jag valde det sista alternativet.
Häll grädden över kycklingen och tillsätt kycklingfonden och färskosten. Rör runt hela tiden tills färskosten har smält ner i såsen.
Smaka av och låt den sedan stå och små puttra medan du dukar bordet.