Kyckling med gorgonzolasås

Kyckling med gorgonzolasås – mums!

Hej,
idag har jag haft fullt upp, gått på husvisning med bästa Linda och hennes familj. De har tittat på ett hus i vårt område, vore såå kul ifall de flyttade hit. Håller tummar o tår att de köper det! Rosé kvällar till sommaren – whiii

Sen iväg till gymmet och körde ett hårt pass med cxworks – 30 min fokus på mage, rygg och lite ben. Helt galet tufft med såå skönt när det väl är över. Sen gick jag in i gymmet och körde mer ben eller rättare sagt benpress – max styrka, pressade mig riktigt bra idag. Hade ökat vikten så det finns risk att jag kommer känna av det imorgon. Härligt!
Sen körde jag även armar och bröstmuskel, även där ökade jag vikten så ja…. intressant hur det känns imorgon. Sen avslutade jag med att springa på bandet, 30 min. Körde i början vanlig löpning utan lutning, sedan när jag gjort 2,5 km så höjde jag lutningen till 10% sänkte tempot och gick med stora rappa steg, sedan sänkte jag efter 1 km till 5% höjde tempot lite och efter ytterligare 1 km sänkte jag till 3% lutning och den sista 1/2 km gick jag i lugnt tempo för att få ner pulsen – snacka om jag var helt slut sedan.

Middagen blev idag en gorgonzolakyckling med grönsallad med tomat och avokado.
Super enkel och den blev super god. Man kan nog även göra blomkålsris eller grönsakspasta till denna.

Kyckling med gorgonzolasås

Kyckling med gorgonzolasås

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 4 kycklingfiléer
 • 150 g gorgonzola
 • 1/2 dl vitt vin
 • 1 purjolök
 • 1 dl crème fraiche
 • 1 dl grädde
 • 1 kycklingbuljongtärning

Instruktioner
 

 • Börja med att skära kycklingen i mindre bitar och stek de i smör tills de fått färg.
 • Ta upp filéerna och lägg de på ett fat så länge medan du gör såsen.
 • Strimla purjolöken och stek den mjuk i smör.
 • Tillsätt resterade ingredienser, låt allt smälta samman.
 • Lägg sedan ner kycklingen i såsen och låt stå och små puttra i ca 15 min under lock

Vincent fick ris till detta men total vägrade att smaka på kycklingen. Ja ja någon gång kommer han tycka om detta. Eller hur?!?

Gott blev det i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.