Kryddsmör med persilja

Nu i helgen gjorde jag för första gången eget kryddsmör med persilja. Hur enkelt som helst att göra, varför har man inte gjort det tidigare?

Det enda man behövde göra egentligen var att ta fram smöret i tid så att det blir rumstempererat annars är det lite svårjobbat. Det var i lördags som jag gjorde det till vår entrecote. Hällde även ner flingsalt vilket gjorde att det blev lite mer “krispigt” och jättegott.

När jag gjorde kryddsmöret med persilja skar jag upp 100 gram smör och ställde framme på ett fat så att det fick bli mjukt. Sedan finhackade jag ner färsk persilja och hällde ner en nypa salt.

Blandade allt med hjälp av en gaffel och sedan lade jag det på platsfolie så att jag kunde rulla den till en “korv” och in i kylskåpet en stund.

Sen var det bara att skiva upp när entrecoten var klar och lägga på köttet. Så himla gott! Den håller upp till 5 dagar i kylskåpet men jag tror att den kommer att ta slut innan dess…..

Kryddsmör med persilja

Ingredienser

  • 100 gram Smör, rumstempererat
  • 1 kruka Färsk Persilja
  • 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

  1. Börja med att ta ut smöret i god tid så att det hinner bli rumstempererat.

  2. Finhacka den färska persiljan

  3. Häll i allt i en skål – smör och persilja

  4. Blanda samman med en gaffel

  5. Tillsätt en nypa flingsalt om så önskas och rör runt lite lätt

  6. Ta fram plastfolie och skär av en lagom stor bit så att du kan rulla ditt kryddsmör

  7. Rulla ihop till en "korv" och lägg sedan in den i kylskåpet en stund så att den stelnar.

Blanda allt i en skål/bunke
Rulla till en “korv” med hjälp av platsfolie
Klart, in i kylskåpet
Skiva upp och servera
Så himla gott!

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.