Ketoprojekt 2.0

Mitt förra Ketoprojekt som jag gjorde i våras gick så där, om jag får säga det jag vet nu så här i efterhand. Jag var nog inte i balans och därför blev det inte de resultat jag var ute efter.

Förra gången jag försökte komma in i ketos gick det sisådär, bara att erkänna. Om jag tittar bakåt så var jag nog inte i balans. Min kropp försökte att säga det till mig men jag lyssnade inte. Det var inte förrän jag hade gjort mitt blodprov genom Werlabs som jag fick upp ögonen. Jag behövde finjustera mina värden lite mer för att det ska bli mer optimalt. Kroppen var inte i balans helt enkelt.

Jag såg i mina blodprover att jag inte låg optimalt när det gäller B-vitamin och jag hade under året känt en viss tröghet när det gällde min träning men framförallt min cykelträning. Jag gick in i vägen och kom inte över tröskeln. Hade svårt att syresätta blodet på ett sätt jag inte haft tidigare. Yrslig, irriterad tunga/mun och ökad trötthet som störde mig.

Fick tips om att köpa B-Complex och redan efter 14 dagar kände jag mig som vanligt igen. Otroligt skönt! Det var här och då jag började mäta mina blodketoner igen och upptäckte något intressant.

Jag är i Ketos!

Jag har hela tiden dokumenterat mina värden, dvs blodsocker och blodketoner (minst en gång per vecka) den träning jag gör och maten jag äter. Allt för att logga och se en rödtråd. Hur mår jag i kroppen efter jag ätit en viss rätt. Hur är magen osv. Allt för att jag ska lära mig att tyda min egna kropp. Bli en expert, specialist på Pernilla Lantz helt enkelt.

Så nu under 14 dagar har jag noterat och upptäckt att det är väldigt enkelt att hamna i Ketos. Det som tidigare varit svårt för mig. Jag har plockat bort alkohol, nästan alla mjölkprodukter förutom smör och grädde i kaffet.

Under dessa två veckor har jag helt plötsligt börja gå ner i vikt. Sjukt intressant! Vågen visar – 1,5 kg och jag som stått still i så många år. Så himla roligt.

Om jag ska sammanfatta, så äter jag mindre portioner men mer fett. Jag äter enbart 3 måltider per dag om jag inte fastar. Förr åt jag typ en ostskiva eller en skinkskiva lite då och då, inget jag tänkte på men när jag började att notera allt jag åt i en bok så såg jag det. Justerade kosttillskotten och äter enbart ovanjordsgrönsaker. Big NO NO på rotfrukter. Noll med alkohol.

Jag kommer att fortsätta och se vart jag hamnar. Kanske inte mäta ketoner varje dag eftersom stickorna är så pass dyra men någon gång per vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.