Kräftskiva och egengjord majjo
12 september 2016
Hej,
Äntligen måndag eller hur?!
Själv har vi hunnit med att gå på två kräftskivor, både i fredags och i lördags. Så nu är jag mätt på kräftor eller inte…. haha. Men visst är det gott med havskräftor, en klick aioli – mums! Synd bara att jag inte tänkte på att göra västerbottenpaj. Brukar nämligen göra Åse, 56kilo, recept.
Är du intresserad utav Västerbottenpaj så hittar du receptet här.
Västerbottenpaj LCHF
Till recept
Annars behövs bara aioli till skaldjuren och lite brieost. Festen kan börja!
Majonnäs
Måltid Tillbehör
Ingredienser
- 1 helt ägg
- 2 dl neutral rapsolja
- 1 msk lime eller citronsaft
- 1-2 tsk dijonsenap
- salt , peppar
Instruktioner
- Allt ska vara rumstempererat.
- Häll allt i en hög skål, sätt ner stavmixer i botten och kör. Vicka lite på stavmixer tills allt körts ihop till en krämig majonnäs.
För Aioli pressar du ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt lite créme fraiche i majonnäsen.
Föregående
Löpning
Nyare