Köttfärssås Crock Pot Express

Tänk att kunna ladda din Crock Pot innan du drar till träningen, under tiden lagar den Köttfärssås åt dig. Allt är klart när jag kommer hem och det enda jag behöver göra är att smörsteka vitkålen eller koka pasta till Vincent.

Fortfarande väldigt imponerad av denna köksmaskin, den underlättar väldigt mycket måste jag erkänna. Läs gärna mitt tidigare inlägg om den, produkttest av Crock-Pot Express här.

Köttfärssås blir väldigt god i Crock-Pot oavsett eftersom ju längre du låter den puttra desto godare blir den. Tänk hur gott det kommer att lukta hemma hos dig sedan 🙂

Tänk på att när du har gjort din köttfärssås att låta trycket sjunka innan du öppnar locket. Vänta ca 10 minuter så pyser det bara lite.

Köttfärssås Crock Pot Express

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 2 msk Strimlade soltorkad tomat
  • 1 st Röd eller Gullök
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressar
  • 2-3 msk Kalvfond
  • 2 dl Passerade tomater
  • 1 msk Worcestershiresås
  • Salt, peppar - mycket
  • 1 msk Oregano

Instruktioner

  1. Sätt på din potta på Brown/Saute för att steka den lätt innan du tryckkokar den.

  2. Klicka ner 1 tsk kokosfett eller vad du önskar.

    Har du en vanlig potta, stek i vanlig stekpanna.

  3. Rör runt och häll ner löken och den pressade vitlöken.

  4. Häll ner alla andra kryddor och rör runt.

  5. Ändra nu om till Meat/Stew och 30 minuter. Glöm ej att stänga ventilen så du kan tryckkoka.

    Vanlig potta så ställ in tiden på 4-6 timmar

Receptanteckning

Till detta serverar du smörstek vitkål eller zoodles (strimlad zucchini)

Tänk på att låta din Crock Pot Express stå ca 10 minuter innan du öppnar den, just för att låta trycket sjunka.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.