Köttbullar i Crock-Pot

Köttbullar i Crock-Pot

Känner att jag behöver uppdatera mitt recept för köttbullar i Crock-poten eftersom jag inte längre gör enl det receptet som redan finns här på bloggen.

Oftast rullar jag köttbullar på 2-3 kg köttfärs, lägga alla i potten direkt tillsammans med lite lagerblad, ställer in den på lågtemperatur och mellan 3-5 timmar beroende på hur mycket jag har i pottan.

Vincent bara älskar köttbullarna!

Köttbullar i Crock-Pot

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot

Ingredienser

  • 2 kg Nötfärs
  • 1-2 st Ägg
  • 3 msk Kalvfond
  • Salt, peppar, paprikapulver och lökpulver
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samman allt i en bunke, dock inte lagerbladen.

  2. Lagerbladen lägger du i botten på pottan.

  3. Sedan börjar du rulla köttbullar och lägger ner de i din Crock-Pot. Jag brukar lägga de i rader i pottan och sedan ytterligare en rad osv.

  4. På med locket och ställa in på lågtemperatur i 3-5 timmar.

  5. Efter två timmar brukar jag lyfta på locket och röra runt försiktigt. Då finns det tillräckligt med vätska. På med locket och låt den gå tiden ut.

Nu när jag har gjort så många köttbullar passar jag även på att fylla frysen med köttbullar i portionsförpackningar. Toppen när man har ont om tid och behöver få bra mat direkt. Jag vägrar att köpa Mamma Scan, vilket jag hoppas även du gör. Bara en massa skit i dom.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.