
Köttbullar i Crock-Pot
13 mars 2018
Känner att jag behöver uppdatera mitt recept för köttbullar i Crock-poten eftersom jag inte längre gör enl det receptet som redan finns här på bloggen.
Oftast rullar jag köttbullar på 2-3 kg köttfärs, lägga alla i potten direkt tillsammans med lite lagerblad, ställer in den på lågtemperatur och mellan 3-5 timmar beroende på hur mycket jag har i pottan.
Vincent bara älskar köttbullarna!

Köttbullar i Crock-Pot
Måltid Middag
Ingredienser
- 2 kg Nötfärs
- 1-2 st Ägg
- 3 msk Kalvfond
- Salt, peppar, paprikapulver och lökpulver
- 2 st Lagerblad
Instruktioner
- Börja med att blanda samman allt i en bunke, dock inte lagerbladen.
- Lagerbladen lägger du i botten på pottan.
- Sedan börjar du rulla köttbullar och lägger ner de i din Crock-Pot. Jag brukar lägga de i rader i pottan och sedan ytterligare en rad osv.
- På med locket och ställa in på lågtemperatur i 3-5 timmar.
- Efter två timmar brukar jag lyfta på locket och röra runt försiktigt. Då finns det tillräckligt med vätska. På med locket och låt den gå tiden ut.
Keyword Crock-Pot
Nu när jag har gjort så många köttbullar passar jag även på att fylla frysen med köttbullar i portionsförpackningar. Toppen när man har ont om tid och behöver få bra mat direkt. Jag vägrar att köpa Mamma Scan, vilket jag hoppas även du gör. Bara en massa skit i dom.