Giftfri av Martina Johansson och Fanny Lindkvist

Idag tänkte jag berätta om Martina Johansson (Highfatfitness) och Fanny Lindkvist (Lesscarbs.se) nya bok Giftfri, ett rent liv utan tillsatser.

Jag fick boken redan efter jul och nyår men jag har inte hunnit med att läsa den förrän nu och jag har fått massa bra tips. Ett tips som jag redan tagit till mig är att plastbanta.

Alltså hur mycket plastsaker har man inte hemma?!

Plastlådor, plastredskap, matlådor av plast osv…..

Så i helgen när jag ändå var på IKEA så köpte jag lite träredskap till köket och matlådor utav glas, de gamla i plast åkte i plaståtervinningen. Nu har jag inte tagit bort allt men jag har börjat, vilket är en bra start.

Det som är riktigt bra i boken är att man inte behöver läsa allt, man läser det man är intresserad utav. Hela boken är uppbyggd i olika kapitel, med inriktning sovrummet, tvätta och städa osv.

Under kapitlet sex och intimvård skriver de om mensskydd och tamponger, där man lyfter fram menskopp något som jag använder. Läs gärna mitt inlägg om just menskopp.

Kombucha, syrade grönsaker, Kefir och massa andra bra tips under kapitlet Kosttillskott. Något som jag har tänkt göra själv är just Kombucha. Första gången jag provade Kombucha var via Lena Winroth när vi var på LCHF-Event i Säffle. Jättegott tyckte jag att det var. Ska ”bara” läsa på lite mer om det 🙂

Husmorstips finns det gott om i boken, som hur du kan göra vid en förkylning något som kanske är intressant för många nu i förkylningstider.  Det finns tips på hur du gör egen hostmedicin osv.

Helt enkelt massa bra tips!

En bok jag verkligen kan rekommendera, om du som jag vill blir lite bättre både för dig själv och vår miljö!

Du hittar boken via Bokus eller Adlibris.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.