Ketobollar

Jag har hört väldigt mycket om dessa ketobollar men aldrig gjort eller smakat så i helgen testade jag att göra de.

Ketobollar är enbart smör och krydda som du rullar till små bollar. Du ställer de i kylskåpet så att de stelnar så kan du ta en boll till kaffet eller innan/efter träning. Min tanke med de är att kunna ta de till kaffet.

Det du behöver tänka på en enbart att ta fram smöret i tid så att det hinner bli rumstempererat innan du ska blanda samman allt. Enkelt och kladdigt 😉

Ketobollar

Ingredienser

  • 100 gram Smör, rumstempererat
  • 2 tsk Kardemumma
  • 2 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl Kokosflingor

Instruktioner

  1. Rumstempererat smör, ta fram i tid så att det hinner bli mjukt.

  2. Lägg smöret i en skål/bunke och blanda ner alla kryddor

  3. Blanda samman med en gaffel och häll i 1/2 del kokosflingor.

  4. Resten av kokosflingorna häller du upp i en djuptallrik så att du har något att rulla bollarna i.

  5. Nu ställer du in blandningen i kylskåpet en stund så att den stelnar lite.

  6. Håll koll så att den inte blir för stel.

  7. Nu rullar du de till 10 små bollar och därefter rullar du de i kokosflingorna och lägger de i en skål eller fat.

  8. Nu ställer du in de i kylskåpet så att de stelnar. Jag förvarar de i en skål med lock.

Ketobolls smet på gång
Ketobollar

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.