Kamben
Igår blev det en tripp till vår lokala bonde här i Lindome, Gödebergs, för att fylla på frysen igen med lite kött. Vi handlade som vanligt 3 ark ägg, 3 kg nötfärs, 2 st kamben, 1,5 kg grytbitar, 1,3 kg rostas, 6 skivor ryggbiff och grillkorv med hög kötthalt sen var det nog inget mer tror jag. Tungt blev det!
De har massa gott som ostar, salami, korvar, fisk och massa grönsaker. Är du in närheten så ska du verkligen ta en tur dit och handla lite. De har öppet onsdag-lördag men kolla gärna deras hemsida innan – länk.
När vi kom hem från bonden laddade jag min Crock-Pot med kamben. Tänkte koka de och lägg in de i frysen eftersom det är så himla bra att ha färdigkokta kamben i frysen ifall man blir sugen, då är det bara att tina upp och griljera i ugnen. Ibland brukar jag och Anders äta det på fredagkvällar, gott att sitta och gnaga lite!
Under tiden Crock-Pot puttrade så passade jag på att träna. Körde livet av min armar, rygg och mage så idag har jag träningsvärk, gött! Men jag har fortfarande ont i mina ben efter utfallen i förrgår. Så nu ikväll när jag tog mig en trip ner till gymmet så var det rätt skönt att göra utfall igen eftersom jag fick mjuka upp dom. Perfekt inför morgondagen då det är slalom som står på schemat i Bollekollen. De har premiär öppning imorgon lördag 9 januari. Länk
För dig som är intresserad av mitt träningsprogram så finns det under fliken Träning.
Men nu till mitt recept för kamben och den glaze jag har på. Den är jättegod men är man känslig mot sötning som honung så testa att utesluta den. Har inte testat att göra den utan honung men det borde funka.
Kamben – 2 st
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 10 svartpeppar korn
- 2 lagerblad
- 2 morot
- 1 liter vatten
- Stor nypa salt
Instruktioner
- Grovhacka löken och moroten och lägg ner allt i Crock-Pot
- Dela och skala vitlöken och lägg ner, tillsätt vatten, pepparkornen, lagerbladen och saltet.
- Lägg sedan ner kamben och ställ in din Crock-Pot på 3 timmar på lågtemp.
Glaze till kamben
Ingredienser
- 1/2 dl honung
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk paprikapulver – (jag brukar ta mer av denna eftersom jag vill ha mer paprikasmak)
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
Instruktioner
- Blanda samman detta och pensla på de kokta kambenen.
- Grädda de sedan i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter beroende på ugn.