Gudomligt god stek

Hej,

Stackars Vincent är fortfarande sjuk, än så länge har febern inte gett med sig. Tur att han dricker vatten och sover en hel del så snart borde den ge med sig.

Igår var Anders iväg nästan hela dagen, först så cyklade han MTB med en kompis i Änggården här i Göteborg och sen blev det jourutryckning med jobbet. Men till slut fick jag lämna huset och komma ut i det goda kalla vädret som vi hade igår. Fick värsta vårkänslorna då solen var framme hela dagen.

Skönt att komma ut och köra skiten ur mina ben. Blev ett pass på gymmet. Gjorde 90 st utfall och 90 st benböj med 6 kg hantlar i varje hand. Puh! Snacka om spaghettiben…. Körde igenom även resten av kroppen men gav inte järnet med överkroppen för den kommer att få jobba ikväll efter jobbet.

Men jag gjorde en ny rätt i min Crock-Pot igen, denna gång blev det en fransyska. Oj oj vad gott det blev! Måste bara säga att jag tycker verkligen om denna ”pryl”. Man laddar den på morgonen, ställer in timern och klart. Sen så fixar man tillbehören när den är klar. Perfekt för mig helt enkelt!

Lägg i alla grönsaker
Köttet sist och på med locket, ställ in timern
Skär upp köttet när det är klart
Allt är klart, bara att äta
Crock-Pot Fransyska

Crock-Pot Fransyska – typ en stek

Pernilla Lantz
Alltså en stek blir magiskt god i Crock-Poten!
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 8 timmar
Total tid 8 timmar 10 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Crock-Pot

Ingredienser
  

 • 1,3 kg Fransyska
 • 1 st stor gul lök
 • 3 st stora vitlöksklyftor
 • 1 msk tomatpure
 • 1 msk olivolja
 • en skvätt Tamarisoja
 • salt, peppar

Instruktioner
 

 • Skiva löken och vitlöken, lägg längst ner i Crock-Pot. Häll i olivolja, tomatpuré och en skvätt Tamarisoja och rör runt. Salt och peppar. Torka av köttet, klappa in lite salt och peppar. Lägg ner köttet överst i din Crock-Pot. På med locket och ställ in timern på 8 timmar.
 • När det är ca 30 minuter kvar på tiden så fixar du med alla tillbehör. Jag serverade ugnsrostade grönsaker – morötter, rödlök och broccoli. De tar ca 25 minuter i ugnen 225 grader.
 • Sen gör jag en vanlig brunsås till, tog lite sky från Crock-Pot till såsen.
Keyword Crock-Pot
Brunsås
Till recept

6 kommentarer

 • Sara

  Hej. Jag är ny på det här med slow cook. Hittade ditt recept då jag tänkt ge mig på fransyska ☺️ så min fråga är egentligen bara om man ska ha de på låg värme då de ska stå 8timmar?
  Ha det så bra!

  • Pernilla

   Hej Sara,
   Kul att du har hittat till mig och grattis till din Slow cook!
   Ja jag hade den på lågtemperatur, kanske har jag missat att skriva in det, förlåt.

 • Jacqueline

  5 stars
  detta verkar supergott.
  snabb fråga bara- ska det i någon vätska, vatten tillsammans med köttet- eller är det 1msk tomatpure och 1 msk olja? räcker det eller bränns inte köttet under de 8 timmarna då?

  • Pernilla

   Hej, nej den bränns inte utan köttet i sig kommer att släppa vätska. Det är det fina med att laga mat i Crock-Pot.

 • Hasse

  Tjaba… är ny på det här med slowCooker. Ska fixa en Fransyska i den tänkta jag o då undrar jag …ska man bryna köttet lite innan den ska i slowCookern?

  • Pernilla Lantz

   Hej Hasse, du kan göra lite som du vill där men jag brukar inte bryna köttet innan. Och lycka till med din nya Slowcooker, det blir magiskt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.