Skidåkning i Bollekollen

www.bollekollen.se

Vilken dag vi har haft idag, skidor och pulkaåkning på Bollekollen. Bollekollen ligger ca 4 mil från Göteborg, på vägen mot Borås.

Länk till deras hemsida

Det var skidpremiär för 2016 idag. Vi var 350 skidfantaster som var där och åkte.

De har en nedfart som är öppen men den funkade alldeles toppen. Barnvänligt! De hade en avsats efter några meter där många småbarn gick av, perfekt att lära sig att åka slalom på just den flacka delen.

Utanför Café fanns bord och stolar samt grillplats

Vi andra åkte längre upp och åkte därifrån. De har inte hela backen, dvs toppen öppen, det fanns inte tillräckligt med snö. Men med tanke på hur det snöar här i Göteborg idag så håller vi tummarna att kylan håller i sig och att det snöar mer så kan de nog öppna hela backen snart.

Har man inte egen utrustning så finns det att hyra hos Bollekollen, för mer information titta på deras hemsida.

 
Bild tagen upp mot backen

Utanför Café så har de en grill som var tänd så det var några som passade på att grilla sin egna korv. Annars finns det i Café hamburgare, kokt korv, kaffe mm att köpa.

Vi hade med oss egen matsäck med lite paleoplättar eller bananplättar. Mums!
Så vi köpte enbart kaffe i Cafét och Vincent fick en kexchoklad.

 
Full aktivitet i pulkabacken

Det finns även en pulkabacke som barn och vuxna kan åka i. Vincent hade med sin bob och jag kan säga att det gick under nerför backen. Tur att jag hade satt på honom en hjälm.

Bor du i närheten och tycker om att åka slalom är det en perfekt utflyktsmål till Bollekollen. Man får vara ute i friska luften, åka lite slalom och det ligger lagom långt från Göteborg.

Kram kram

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.