Kalvfärsbiffar med sötpotatis

Så skönt att vara hemma igen, måste bara få säga det igen. Laga sin egna mat och må bra!

Igår gjorde vi kalvfärsbiffar med sötpotatis, jag gjorde mos på den. Vincent tyckte lite sisådär om det men men han åt upp. Jag och Anders tyckte det var supergott, vi saknade inte sås eftersom moset i sig är kladdigt.

Måste nog erkänna att min mage mår så mycket bättre när jag plockar bort mjölkprodukterna, dvs gräddsåserna. Kanske ska tajta till vår kost mer mot Paleo. Jag är iallafall där och nosar titt som tätt.

Sötpotatis är inte LCHF utan mer Paleo då den innehåller lite mycket kolhydrater. Sötpotatis är inte en potatis utan en ört men den ser ut som en potatis 🙂

Den innehåller ca 20 g kolhydrater per 100 gram. Fördelen med sötpotatis är att den är fullproppad med antioxidanter, C- och E-vitaminer. Innehåller även betakaroten och mineraler som koppar, kalium och järn. Den är dessutom fiberrik vilket är bra för matsmältningsorganen. Jag äter den men inte så ofta.

Mos på sötpotatis

Kalvfärsbiffar med sötpotatis

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Kalvfärs
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 tsk Torkad timjan
  • 1 tsk Torkad rosmarin
  • 2 st Rivna vitlöksklyftor
  • 1 st Citron, rivet skal
  • 3 msk Kokosfett/smör
  • 300 gram Sötpotatis
  • 1-2 tsk Citronsaft, pressad
  • Grönsallad, tomat

Instruktioner

  1. Börja med att blada färsen med majonnäs, timjan, rosmarin, vitlök, citronskal, salt och peppar.

  2. Forma till 8 st biffar och stek dessa i kokosfett/smör

  3. Skala sötpotatis och skär den i bitar. Koka mjuk och häll av vattnet. Låt sötpotatisen rinna av ordentligt och mixa den sedan med kokosfett/smör. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  4. Servera biffarna med en grönsallad, tomat och gurka (vad du önskar). Vill man så häller man lite chiliflakes över sötpotatisen så blir den lite mer het.


Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.