Julskinka

Så här när den bara är några dagar kvar till julafton är det dags att koka julskinkan, varför då inte testa att koka den i Crock-Pot.

I fredags var maken, Anders, förbi vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik och köpte en rimmad julskinka, ca 2 kg. Jag sköljde av den i kallt vatten, behöll nätet kvar kring skinkan och stoppade ner den i Crock-Pot, lite lagerblad, pepparkorn, lök och morot, satt i en termometer. Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.

Lågtemperatur och satte timern på 9 timmar, men det tog bara 6 timmar tills innetemperaturen hade kommit till 73 grader.

Julskinka

Ingredienser

  • 2 kg julskinka
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 5 + 5 st kryddpeppar/Vit peppar
  • 3 st lagerblad

Griljeringen

  • 3 msk senap
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 ägg gula
  • 3 msk riven parmesan

Instruktioner

  1. grovhacka moroten
  2. grovhacka löken
  3. skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
  4. lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
  5. häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
  6. lägg ner även moroten, löken och kryddorna
  7. sätt i en termometer
  8. lågtemperatur, 9 timmar
  9. Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader

  10. blanda samman ägg och senap
  11. blanda samman pofiber och mandelmjöl, lite peppar och den rivna parmesanen
  12. skär bort svålen från julskinkan
  13. smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran
  14. klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan
  15. grädda i ugnen ca 15 - 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg

Måste säga att julskinkan blev väldigt god och smakrik. Kan vara att jag hade både lök och morot med i koket. Fick även tummen upp av Anders. Nedanför ser ni lite bilder från koket,

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.