
Julskinka
19 december, 2016
Så här när den bara är några dagar kvar till julafton är det dags att koka julskinkan, varför då inte testa att koka den i Crock-Pot.
I fredags var maken, Anders, förbi vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik och köpte en rimmad julskinka, ca 2 kg. Jag sköljde av den i kallt vatten, behöll nätet kvar kring skinkan och stoppade ner den i Crock-Pot, lite lagerblad, pepparkorn, lök och morot, satt i en termometer. Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.
Lågtemperatur och satte timern på 9 timmar, men det tog bara 6 timmar tills innetemperaturen hade kommit till 73 grader.
Julskinka
Maträtt
Tillbehör
Keyword
Crock-Pot
Ingredienser
- 2 kg julskinka
- 1 morot
- 1 gullök
- 5 + 5 st kryddpeppar/Vit peppar
- 3 st lagerblad
Griljeringen
- 3 msk senap
- 2 msk pofiber
- 2 msk mandelmjöl
- 1 ägg gula
- 3 msk riven parmesan
Instruktioner
-
grovhacka moroten
-
grovhacka löken
-
skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
-
lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
-
häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
-
lägg ner även moroten, löken och kryddorna
-
sätt i en termometer
-
lågtemperatur, 9 timmar
-
Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader
-
blanda samman ägg och senap
-
blanda samman pofiber och mandelmjöl, lite peppar och den rivna parmesanen
-
skär bort svålen från julskinkan
-
smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran
-
klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan
-
grädda i ugnen ca 15 - 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg
Måste säga att julskinkan blev väldigt god och smakrik. Kan vara att jag hade både lök och morot med i koket. Fick även tummen upp av Anders. Nedanför ser ni lite bilder från koket,

Föregående
4: advent

Nyare
En kommentar
Pingback: