
Julskinka
19 december 2016
Så här när den bara är några dagar kvar till julafton är det dags att koka julskinkan, varför då inte testa att koka den i Crock-Pot.
I fredags var maken, Anders, förbi vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik och köpte en rimmad julskinka, ca 2 kg. Jag sköljde av den i kallt vatten, behöll nätet kvar kring skinkan och stoppade ner den i Crock-Pot, lite lagerblad, pepparkorn, lök och morot, satt i en termometer. Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.
Lågtemperatur och satte timern på 9 timmar, men det tog bara 6 timmar tills innetemperaturen hade kommit till 73 grader.

Julskinka
Tillagningstid 6 timmar t
Måltid Tillbehör
Ingredienser
- 2 kg julskinka
- 1 morot
- 1 gullök
- 5 + 5 st kryddpeppar/Vit peppar
- 3 st lagerblad
- Vatten
Griljeringen
- 3 msk senap
- 2 msk pofiber
- 2 msk mandelmjöl
- 1 ägg gula
- 3 msk riven parmesan
Instruktioner
- Grovhacka moroten
- Grovhacka löken
- Skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
- Lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
- Häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
- Lägg ner även moroten, löken och kryddorna
- Sätt i en termometer, Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.
- Lågtemperatur, 9 timmar – men håll koll på termometern så de inte blir för torr.
- Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader
- Blanda samman ägg och senap i en skål.
- Blanda sedan samman pofiber och mandelmjöl i ytterligare en skål, lite peppar och den rivna parmesanen.
- Skär bort svålen från julskinkan och häng ut till fåglarna så de får njuta av svålen.
- Smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran.
- Sedan klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan,
- Grädda i ugnen ca 15 – 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg
Måste säga att julskinkan blev väldigt god och smakrik. Kan vara att jag hade både lök och morot med i koket. Fick även tummen upp av Anders. Nedanför ser ni lite bilder från koket,

Föregående
4: advent

Nyare
En kommentar
Pingback: