Isaberg Bikepark

Isaberg Bikepark

För några helger sedan var vi i Isaberg Bikepark, för att testa deras bikepark. Vi var tre familjer som hade bokat in oss på campingen med våra husbilar. En helg med gött häng och cykling, vad kan gå fel liksom!

Redan vid lunch rullade jag från Stockholm ner mot Göteborg. Men planen gick inte så bra….. först hade det precis varit Klimat- och Miljö möte i Stockholm då man stängde av halva stan så fort politikerna skulle förflytta sig, plus att det var två trafikolyckor. Så det tog mig ca 3 timmar att köra från norr till söder…. så jag åkte direkt till Isaberg och landade inte där förrän halv åtta på kvällen och då startade jag min resa strax innan lunch. Japp, det tog tid!

Våra vänner Cedergren och Häggen var med på vårt äventyr. När jag väl landade i Isaberg mötte Madde upp mig med ett glas Cava. Det var precis det jag behövde för att landa i mig själv och komma i samma stämning som de andra. De hade varit där några timmar innan jag dök upp…..

Under hela helgen var Vincent ensam hemma och tog hand om huset. Allt gick jättebra så nu vet man att han sköter sig 😉

Vi hade det underbart gött i Isaberg Bikepark. Vi cyklade och bara hängde med våra vänner. Grillade på kvällarna och drack gott. Vädret var helt underbart, strålande solsken! Jag hann även tillsammans med Ullie köra den juni utmaning som jag gör med bålträning. hahhaah

Själva Isaberg Bikepark är helt okej, det finns något för alla oavsett ifall man är ett barn eller mer van vid bikepark. Stigcykling kring hela området eller lift upp till toppen på berget för att köra Bikepark.

Anders som kör mer avancerat än oss andra saknade svarta leder men vi andra var nöjda. När Anders och jag skulle köra en röd led på baksidan av berget, så råkade han köra in en rot. Det blev en rejäl vurpa där han krökte sin cage på bakväxeln. Tur i oturen så gick det att böja tillbaka så att han kunde fortsätta köra eftersom detta hände redan på lördagen.

Vi körde igenom Pelikanen, som är en grön led, ca 2 km lång. En flowig led som passar alla. Albatrossen är en blå led som är ca 2 km lång. Den är lite mer stenig än Pelikan och lite mer utmanande. Jättestigen är en röd led som är ca 1,5 km lång, lite mer teknisk och ännu mer rötter men rolig. Det var här som Anders gick omkull.

De har även en helt nybyggd pumptrack helt i asfalt. Den var helt magiskt att cykla i. Här gäller det verkligen att vara följsam i kroppen och pumpa sig fram. Galet roligt!

Det var en otroligt skön helg med härligt sällskap som vi mer än gärna gör om!

Isaberg Bikepark
Härligt häng på kvällen
Isaberg Bikepark
En taggad Pernilla inför en dag i backen!
Isaberg Bikepark
Dags att fylla på med energi innan eftermiddagspasset kör igång!
Isaberg Bikepark
Här äger vi området!
Isaberg Bikepark
Isaberg Bikepark
De har byggt en grym pumptrack här i Isaberg!
Isaberg Bikepark
Hela gänget är samlat inkl barn
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.