Husmanskost när den är som bäst!

Idag när du läser mitt inlägg sitter jag i bilen på väg till Söderköpings Brunn, ska på en konferens med mitt jobb. Ska bli supertrevligt att träffa alla igen och roligast blir nog kvällen då det blir galamiddag med tema Oscars Gala….. woop woop!!

Min 40-års blåsa är nedpackad och klackskor utan klack 😉 och bästa partyhumöret. Laddad till tusen!

Så idag tänkte jag bjuda på ett recept som jag gjorde i måndags, nämligen husmanskost när den är som bäst. Biff med stekt lök, brunsås och grönsaksmos. Såå himla gott, enkelt och funkar i alla lägen.

Biff med smörstekt lök, grönsaksmos

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 st Ägg
  • Salt, peppar, paprikakrydda, lökpulver
  • 2 st Gullök
  • smör

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samman nötfärs, ägg, kryddorna. Anledningen till att jag använder lökpulver är att sonen INTE vill ha lök i biffarna....

  2. Forma de sedan till lagom stora biffar som du sedan steker i rikligt med smör.

  3. Skiva löken i tunna skivor och stek den i steksmöret efter biffarna eller så gör du det innan.

  4. Under tiden gör du brunsåsen, du hittar recept här nedanför. Tänk på att brunsåsen blir godare ju längre den står. Jag brukar nästan starta med såsen så får den stå och sjuda på 1:an medan jag gör allt annat.

  5. Grönsaksmos - ta önskad grönsak och koka den i lättsaltat vatten och mixa sedan samman med en stavmixer. Salt, peppar

    På bilden denna gång gjorde vi mos på sötpotatis - 1 stor sötpotatis räcker gott och väl till 4 portioner, man behöver inte så mycket då den mättar väl.

 

Brunsås

Portioner 6

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 msk En skvätt sockerfri soja Tamarisoja
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 nypa salt, peppar
  • 2 msk Philadelphia ost

Instruktioner

  1. Blanda samman allt och låt koka upp

  2. Sänk värmen till 1:an och låt stå och dra tills maten är klar.

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.