Henoch Schönleins purpura, nu drar vi ett streck över detta!

ÄNTLIGEN, äntligen har den dagen kommit som vi har längtat efter. Läkarna har valt att avsluta Vincent behandling!

För er som är nya följare och inte förstår nu vad jag menar så är vår son njursjuk. Han har haft en sjukdom som heter Henoch Schönleins purpura som är en vaskulitsjukdom, dvs inflammation i blodkärlsväggen. Det är kroppen egna immunförsvar som angriper små kärl i huden, leder, tarmar och njurar.

Sjukdomen kan börja så som det gjorde för oss, genom en förkylning men vad jag förstår så kan den även utlösas av kyla, medicinering osv. Orsaken är en felaktig reaktion i immunförsvaret. Tyvärr är det vanligast hos pojkar mellan åldrarna 5-15 år.

Vincent insjuknade hösten 2012 och tyvärr gick hans sjukdom ner till njurarna och slog ut dom men nu snart 6 år senare har vi avslutat behandlingen på Östra. GÖTT!!

Jag har valt att skriva om detta just för att det finns så pass lite information ur vårt perspektiv, dvs hur jag har känt mig, känslor och tankar. Jag har haft många föräldrar som har hört av sig, där deras barn har insjuknat i sjukdomen. Man behöver bolla tankarna  eller bara höra hur det har varit för oss. Vilken behandling vi gjorde och vilka läkare vi har träffat.

Är du intresserad av att läsa det jag har skrivit om sjukdomen så hittar du all information under kategorien Henoch Schönleins purpura.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.