Hur går jag vidare med min matintolerans?

Ni som läste mitt inlägg igår funderar säkert på hur jag nu går vidare med min matintolerans. Ja det är en väldigt bra fråga som även jag ställde mig i förgår när jag fick beskedet.

Det första jag gjorde var att prata med min mamma eftersom jag varit väldigt allergisk som barn. Vad hade jag reagerat på då, är det samma allergier då som nu. Det min mamma kom ihåg var att jag tidigare varit allergisk mot fisk, pollen, tomat, pälsdjur och korsallergi då med morötter, stenfrukt som äpple. Hon minns inget om jag varit allergisk mot äggvita.

Snackade även med min vän och PT Emelie hur jag skulle gå vidare. Vad ska jag plocka bort först eller ta allt samtidigt. Hon och jag tänker väldigt lika, vi tar bort en sak i taget. Vi börjar med äggvita från och med idag (läs onsdag) och därefter tar vi en sak per vecka – tomat, lax och kyckling.

Pollen

Allergi för pollen har jag varit sedan jag barn, vad gäller pälsdjur så reagerade jag inte på det enl testet. Jag kan även bekräfta det själv att jag inte längre reagerar på katt. Jag har nämligen två nära vänner som har katt och jag känner inget, vilket är skönt.

Tomat

Tomat har jag också reagerat på tidigare som barn, genom att bli röd kring mun och händer när jag hanterat eller ätit tomat. Inget jag känner idag men min tarm reagerar säkert på det. Tomat blir enkelt att plocka bort. Tomat äter jag ibland till sallad eller har krossade tomater i min köttfärssås. Tomatpure blir lite svårare eftersom jag har det ofta i grytor.

Lax

Här har vi ett bekymmer, vi äter väldigt ofta lax här hemma. Vincent älskar lax men jag tänker att jag helt enkelt får äta torsk istället. Inget problem anser jag utan gäller bara att tänka om och även köpa hem torsk.

Kyckling

Även här tycker jag nog inte det är något bekymmer, får helt enkelt tänka om till kött istället. Tyvärr kan jag inte plocka in skaldjur eftersom jag även reagerade på det fast inte lika mycket. Blir ingen mer Ceasarsallad 🙁

Äggvita

Här kommer den stora utmaningen och det resultat jag blev mest chockad över. Äggvita har jag i mina LCHF-frallor och jag har oftast kokta ägg till min snabblunch tonfiskröra. Som tur är, är majonnäs gjord på äggula men frågan är om jag kommer att reagera den?

Ja som du förstår har jag många tankar och funderingar i mitt huvud just nu. Min plan framåt är att plocka bort äggvita nu första veckan för att sedan plocka bort lax, kyckling och tomat. Har nämligen 1 kg kyckling i kylskåpet som ska tillagas. Frågan är om man ska gå vidare och äta Carnivore för att läka min tarm för att sedan introducera dessa livsmedel successivt för att se hur kroppen reagerar?!

Carnivore?

Jag vet många som läkt sin tarm efter att de har ätit Carnivore en längre tid. Med Carnivore innebär att man enbart äter kött, fisk och skaldjur tillsammans med smör, talg eller ister. För min del blir det då enbart kött med smör, talg eller ister.

Jag reagerade även på andra livsmedel så som jordnöt, mandel, bovete, gröna ärtor och bönor, morot, majs, skaldjur, selleri och soja. Här rekommenderar man en rotationskost, dvs att man inte äter det allt för ofta. Inte oftare än var fjärde dag, i vissa fall mer sällan. Utav allt detta ovanför äter jag inte speciellt ofta. Bönor, ärtor, jordnöt och bovete äter jag aldrig, morot har jag oftast i grytor och majs ibland vid tacos. Soja har jag i min brunsås, den får jag helt enkelt vara utan. Skaldjur är supergott men det är jag inte speciellt ofta, utan när jag väl äter det får jag njuta extra mycket.

Har du någon Allergi- eller Matintolernas?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.