Äggmjölk, supergott och enkelt att göra!

Att ta steget att bli helt mjölkfri har varit svårt för mig eftersom jag har grädde i kaffet. För ett tag sedan klippte jag av snuttefilten och gick all in med äggmjölk. Supergott och väldigt enkelt att göra.

Det tog mig väldigt långtid innan jag vågade smaka äggmjölk. Bättre sent än aldrig så att säga… hahah! Det första receptet jag testade blev alldeles för vattnigt men smakade helt okej. Sedan dessa har jag laborerat lite med mängden vatten och andelen smör. Så nu tror jag att jag har fått fram den optimala äggmjölken som jag gillar.

Tänkte att ni kanske är intresserade att ta del utav den. Jag brukar värma en halvkopp äggmjölk på kvällen, tillsätta lite gurkmeja och kardemumma. Jag upplever att jag sover mycket bättre på natten, somnar direkt och ligger inte vaken och snor runt.

Jag har äggmjölk i kaffet och kan dricka det helt rent som det är. Det tar inte mer än 5 minuter att göra ca 5 dl äggmjölk. Jag har äggmjölken i en glasflaska som jag köpt på IKEA. Den håller sig i ca 3 dagar men min tar slut mycket tidigare.

Äggmjölk

Maträtt Tillbehör
Förberedelser 5 minuter

Ingredienser

  • 5 dl Vatten
  • 2 st Äggulor eller två hela ägg
  • 75 gram Smör

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet i en vattenkokare

  2. Lägger ner smöret och äggen i en skål med höga kanter. Jag använder en tillbringare så att det blir lättare att hälla över i en glasflaska sedan.

  3. Häll över det uppkokade vattnet och mixa samman med en stavmixer.

  4. Häll sedan över i en glasflaska.

    Klart, håller ungefär i 3 dagar i kylskåpet.

Jag använder enbart äggulan nu framöver när jag gör äggmjölk eftersom jag precis har fått reda på att jag är allergisk mot just äggvita. Läs gärna mitt inlägg om det allergi- och matintoleranstest jag har gjort.

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.