Äggmjölk, supergott och enkelt att göra!

Att ta steget att bli helt mjölkfri har varit svårt för mig eftersom jag har grädde i kaffet. För ett tag sedan klippte jag av snuttefilten och gick all in med äggmjölk. Supergott och väldigt enkelt att göra.

Det tog mig väldigt långtid innan jag vågade smaka äggmjölk. Bättre sent än aldrig så att säga… hahah! Det första receptet jag testade blev alldeles för vattnigt men smakade helt okej. Sedan dessa har jag laborerat lite med mängden vatten och andelen smör. Så nu tror jag att jag har fått fram den optimala äggmjölken som jag gillar.

Tänkte att ni kanske är intresserade att ta del utav den. Jag brukar värma en halvkopp äggmjölk på kvällen, tillsätta lite gurkmeja och kardemumma. Jag upplever att jag sover mycket bättre på natten, somnar direkt och ligger inte vaken och snor runt.

Jag har äggmjölk i kaffet och kan dricka det helt rent som det är. Det tar inte mer än 5 minuter att göra ca 5 dl äggmjölk. Jag har äggmjölken i en glasflaska som jag köpt på IKEA. Den håller sig i ca 3 dagar men min tar slut mycket tidigare.

Äggmjölk

Pernilla Lantz
Perfekt att ha i kaffet eller dricka som det är!
Förberedelser 5 minuter
Total tid 5 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 1 flaska
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Skål
 • Glasflaska

Ingredienser
  

 • 5 dl Vatten
 • 2 st Äggulor eller två hela ägg
 • 75 gram Smör

Instruktioner
 

 • Koka upp vattnet i en vattenkokare
 • Lägger ner smöret och äggen i en skål med höga kanter. Jag använder en tillbringare så att det blir lättare att hälla över i en glasflaska sedan.
 • Häll över det uppkokade vattnet och mixa samman med en stavmixer.
 • Häll sedan över i en glasflaska.
  Klart, håller ungefär i 3 dagar i kylskåpet.
Keyword Dryck

Jag använder enbart äggulan nu framöver när jag gör äggmjölk eftersom jag precis har fått reda på att jag är allergisk mot just äggvita. Läs gärna mitt inlägg om det allergi- och matintoleranstest jag har gjort.

7 kommentarer

 • Therese

  Är äggmjölk bättre än grädde i kaffet om man kör keto/strikt lchf med mål att gå ner i vikt? Eller är det ok att ha laktosfri lättmjölk i kaffet? Vad är det bästa? Jag dricker två koppar kaffe om dagen med kanske 1 dl mjölk. Är nybörjare på keto så har inte så bra koll.

 • Therese

  Hej, är det bättre att köra äggmjölk i kaffet än grädde eller laktosfri lättmjölk om man kör keto med viktnedgång som mål? Vilket alternativ är bäst då? Jag är ny på keto så tar gärna emot tips. Tack på förhand!

  • Pernilla

   Hej Therese, va kul att du har hittat till mig!

   Eftersom du skriver att ditt mål med Keto är viktminskning så hade jag valt smör eller äggmjölk i kaffet, på så sätt blir det lite mer strikt keto. Jag gör en fettkaffe med smör eller kakaosmör och mct-olja varje morgon och en kopp fettkaffe på eftermiddagen fast då enbart smör som jag mixar samman. Godast är smör utan salt 😉 och har du Lidl i närheten så har de ett irländskt ekologiskt smör utan salt från gräsbetande kossor, som är riktigt gott. Är jag iväg hos vänner så tar jag grädde eller mjölk i mitt kaffe. Dricker eller äter man mycket grädde så finns det en risk att det stoppar upp viktminskningen men allt hänger på hur din kropp reagerar på mjölk/grädde. Om jag ska se till mig själv, så mår jag bäst av att hålla nere på grädde och mjölkprodukter men ibland äter jag ost ändå, för att det är så gott 😉

   Så jag har egentligen inget svar på rätt eller fel, du får helt enkelt testa dig fram och se hur din kropp reagerar. Hamnar du på en viktplatå, dvs du går varken upp eller ner i vikt så kan det vara så att du behöver göra något och då kan man testa att ta bort mjölkprodukterna.

   Ett luddigt svar på dina frågor men hoppas att det är ok 🙂
   Ha en fin kväll!
   //pernilla

 • Therese

  Tack för svar! Jag får testa äggmjölk och se vad jag tycker. MCT-olja klarar tyvärr varken min mage eller mitt gallsystem av.

  • Pernilla

   Okej, om inte annat är att börja försiktigt med MCT-olja. Det tog mig ett tag tills kroppen blev van att få i sig det. Har du mer frågor och funderingar är det bara att höra av sig.
   Ha en fin helg!
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.