Höstsoppa

Hej hej

nu har jag precis kommit hem efter ett härligt pass på gymmet. Det blev 30 min cxworks och sen sprang jag på löpbandet 5 km och efter det körde jag lite armar.  Man är helt slut när man är klar med oj så härligt. Känns att jag har kommit in i det nu, inte lika obekväm bland alla hantlar o stänger…. ha ha ha

I söndags kväll gjorde vi en höstsoppa som är barnvänlig, enkel och god. Man kan även köra den lite tjockare så blir det mer som en gryta.

Höstsoppa

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs eller blandfärs
  • 250 gram Champinjoner
  • 1 st Röd eller gul paprika
  • 2 st Gullök
  • 2 msk Dragon
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Paprikapulver
  • 2 msk Tomatpure
  • 5 dl Grädde
  • 2-3 dl Vatten
  • Salt, peppar och persilja
  • smör att steka med

Instruktioner

  1. Crème fraiche till servering eller turk yoghurt!

  2. Börja med att dela champinjonerna och stek de rikligt i smör tills de får en fin gyllene färg. Lägg över i en kastrull.

  3. Grovhacka löken och paprikan, lägg ner i kastrullen och rör runt.

  4. Stek sedan köttfärsen och lägg över i kastrullen. Vill man kan man även steka paprikan och löken tillsammans. Salt och peppar

  5. Rör runt och lägg ner alla kryddor och tomatpuren. Rör runt så att allt blandas väl.

  6. Därefter häller du ner grädden och önskad mängd vatten. Rör runt och låt koka upp.

  7. Smaka av med salt och peppar.

  8. Låt stå och dra sig i ca 20 minuter.

  9. Det sista du gör är att strössla med persiljan över allt och rör runt igen.

  10. Servera tillsammans med ruccola om så önskas eller ät som en soppa.

Om du gör den tjockare kan du även ha till blomkålsris och äta som en gryta eller varför inte ruccola så att du har den som en pasta.

Annars hittills i veckan har vi ätit rester, rätt skönt att rensa kylskåpet, istället för att slänga.
Men i morgon blir det ny mat att laga!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.