Höstsoppa

Hej hej

nu har jag precis kommit hem efter ett härligt pass på gymmet. Det blev 30 min cxworks och sen sprang jag på löpbandet 5 km och efter det körde jag lite armar.  Man är helt slut när man är klar med oj så härligt. Känns att jag har kommit in i det nu, inte lika obekväm bland alla hantlar o stänger…. ha ha ha

I söndags kväll gjorde vi en höstsoppa som är barnvänlig, enkel och god. Man kan även köra den lite tjockare så blir det mer som en gryta.

Höstsoppa

Portioner 4

Instruktioner

  1. 600 g köttfärs eller blandfärs
  2. 10 st medelstora champinjoner
  3. smör
  4. 1 gul eller röd paprika
  5. 2 gul lök
  6. 2 msk dragon
  7. 3 st vitlöksklyftor
  8. 3 msk paprikapulver
  9. 2 msk tomatpuré
  10. 6 dl grädde
  11. 2-3 dl vatten
  12. salt och peppar
  13. persilja

Receptanteckning

Crème fraiche till servering Börja med att dela champinjonerna och stek de rikligt i smör tills de får en fin gyllene färg. Lägg över i en kastrull. Stek köttfärsen och löken tillsammans och lägg sedan över i kastrull. Häll i alla grädde och kryddor i kastrullen, rör om och låt koka upp. Om den känns tjock häll i mer vatten. Låt koka upp och sänk värmen och låt dra sig på låg värme i ca 20 min. Häll sedan över lite persilja.

Om du gör den tjockare kan du även ha till blomkålsris och äta som en gryta.

Annars hittills i veckan har vi ätit rester, rätt skönt att rensa kylskåpet, istället för att slänga.
Men i morgon blir det ny mat att laga!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.