Fiskgratäng – mums

Hej, igår lördag hade vi fullt schema. Först var det hockey för Vincent på morgonen under tiden började Anders att schakta ut de jordhögar som vi hade kvar sen i höstas. Vincent iväg till kompis så vi fick greja ifred…. men vi blev klara!

Så nu är det bara att vänta på våren, så vi kan jämna till allt med en gallervält och sedan på med några flak med matjord. Sen så får vi nog golfgreen! Men det är otroligt skönt att vi har blivit av med den obefintliga bäcken som det enbart kröp upp äckliga saker ur….. skönt!

Tack Niklas för att hjälp vi fått med att låna dvs maskiner, AB Maskinuthyrning i Landvetter.

Till middag tänkte jag att jag skulle testa något som jag aldrig gjort förut nämligen fiskgratäng. Jag började med att koka blomkål i mindre bitar som jag sedan mixade till en smed med stavmixern. Hade lite parmesan i moset för att få det lite fastare. Sedan la jag torsken i en form och klickade ut moset runt fisken och sist hällde jag över såsen. Jag blev positiv överraskade att den blev super god.

Fiskgratäng

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 400 g Torsk
  • 1 stort Blomkålshuvud
  • 1, 5 msk Grönsaksfond
  • 2 dl Parmesan
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Chilisås
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Oregano
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • lite räkor
  • Dill för dekoration

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Koka blomkålen i mindre bitar med grönsaksfond i ca 10 min
  • Ånga av och mixa samman till en smet med stavmixer, tillsätt parmesan.
  • Låt svalna
  • Torka av torskblocket, lägg i en form, salt och peppar
  • Spritsa ut blomkålsmoset kring torsken.
  • Gör sedan såsen, blanda samman crème fraiche, chilisås, tomatpuré, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll sedan såsen över fisken.
  • In i ugnen i ca 25 minuter.
  • Servera med några nävar räkor på fiskgratängen och lite dill
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.