Höstgryta
Alla årstider har sin tjusning, det som är så himla fint med hösten är alla färger. Man blir så lugn i sig själv genom att bara gå ut i naturen, lyssna på träden hur de rör sig. Helt underbart och fridfullt.
När det gäller mat så älskar jag hösten med alla mustiga soppor och grytor som värmer gott. Så först ut denna höst blev en köttgryta som jag gjorde i min Crock-Pot. Stod och puttrade hela dagen, luktade ljuvligt i hela huset.
Jag startade dagen med ett outdoor pass, kommer ett inlägg till veckan om just vad det är för slags träning så håll koll på bloggen. En perfekt start på dagen, 45 min intensiv träning utomhus. Man blir skön i kroppen efteråt när man väl kommer ur duschen.
Sen var det bara att ta köra söndagsracet, ladda crock-poten, göra veckomatsedel och handla allt. Bara att köra på när man väl har energin.
Crock-poten laddade jag med det jag hade hemma, lite rotfrukter, krossade tomater och kryddor. Inget recept utan höftade lite!
Högrevgryta alá Pernilla
Ingredienser
- 1 kg grytbitar på högrev
- 6 st morötter , rätt stor
- 3 st palsternacka , rätt stor
- 1 st sötpotatis
- 2 st gul lök , stora
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk vatten – fyll på burken för krossade tomater
- salt , peppar
- 3-4 msk Oxfond
Instruktioner
- Skala och finhacka alla rotfrukter.
- Grovhacka den gula löken och vitlöken.
- Lägg ner i Crock-Poten och häll över den krossade tomaterna och fyll på med en burk vatten.
- Häll i fonden, salt, peppar och rör runt.
- Därefter lägg ner grytbitarna, rör runt.
- På med locket och ställ in Crock-poten på lågtemp, tiden på 6-8 h.
Jag körde på 6 h eftersom jag gjorde ordningen Crock-poten strax innan lunchen. Matlådor till jobbet är nu klara, hahah perfekt!