Hoppas din helg varit bra

Helgen varit bra?

Hoppas din helg varit bra, för idag kickar vi igång en ny arbetsvecka. En ny arbetsvecka fylld med telefonmöten och fysiska möten för min del. Matsedel och träning är planerad för veckan. Jag är redo för en ny vecka är du?

Måndag morgon och en ny arbetsvecka startar. Tittade ut genom fönstret redan strax efter kl 06 och ser en helt magisk himmel. Var helt enkelt tvungen att gå ut och ta kort på himlen innan jag skrev i min tacksamhetsbok. En kopp fettkaffe, lugn musik i högtalarna och ljuset tänt.

Tacksamhet
Stanna upp och reflektera över dagen!

Nästa varje morgon sätter jag mig vid vår köksö och skriver i min tacksamhetsbok. Jag skrev just om tacksamhet förra veckan på bloggen. Du har väl läst inlägget? Jag fick otroligt fin feedback från flera utav er som läser bloggen. Tack snälla för att ni skickar meddelande till mig. Läs gärna inlägget ifall du har missat det – länk.

Min helg har varit toppen verkligen, har hunnit med att städa trädgården. Har klippt ner mina lavendel buskar eller väldigt stora plantor, kantklippt gräsmattan och krattat upp alla barr som trillat ner från vår tall. Jag hatar verkligen vår tall, den tappar så sjukt mycket barr. Varje höst får jag kratta upp alla barr mellan 3-5 gånger, helt galet.

Funderar på att ta ner tallen nu under vintern och plantera ett annat träd där istället. Är inne på blodlönn eller något annat fint träd som inte blir så högt, max 3-4 meter. Har du något tips på vad vi kan plantera för träd? den ska tåla blåst och klara av att stå blött, vi har nämligen blålera här. Min syrenhäck trivs sisådär pga att de står blött hela tiden.

Igår när var det Enduroträning igen för Vincent med GSC (Göteborgstigcyklister). Denna gång tränade ungdomarna i lackarebäck, kurvtagning och bromsteknik. Undertiden ungdomarna körde sin träning passade vi föräldrar på att köra en egen MTB tur i området.

Jag har nämligen startat en föräldrargrupp till de föräldrar som har sina barn med i GSC Enduro. Vi var ca 9 st föräldrar som cyklade runt tillsammans kring de olika lederna i Lackarebäck. Ungdomarna tränar nämligen 2 timmar och många föräldrar sitter bara i bilen undertiden, så vad passar inte bättre att få en egen härligt MTB tur och lära känna nya vuxna.

Varje söndag skriver jag en veckomatsedel, så att familjen vet vad vi ska äta till middag. Detta för att det ska underlätta för oss alla. Kommer Anders hem tidigare än mig, kan han påbörja middagen utan att behöva vänta på mig. Även på söndagen handlar jag hem allt, det enda jag behöver göra varje morgon är att kolla ifall jag behöver ta fram något ur frysen. Hur gör ni hemma, planerar ni på samma sätt?

Det är otroligt skönt att slippa tänka på vad vi ska laga för mat idag och nu när livsmedelspriserna är så pass dyra, tror jag att det blir mer ekonomiskt att veckohandla på det här sättet. Jag handlar bara det som står på listan inget annat som man kanske gör om man handlar varje dag, för då kanske man är småhungrig när man handlar eller hur?!

Sedan tränar jag väldigt mycket under veckan, då har jag inte tid att fundera på vad vi ska äta till middag. 2-3 gånger i veckan är jag på gymmet och köra mina övningar. 2 dagar i veckan sitter jag hemma i garaget på min monark, träningscykel. Ja, du förstår att jag behöver förbereda min vecka för att hinna med att göra allt jag vill göra. Mår mamma Pernilla bra, mår familjen bra eller hur?!

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.