Crock-Pot vs ugn

I samarbete med Bagaren & Kocken
Våra elpriser blir bara dyrare och dyrare, tillsammans med råvarorna. Helt galet men det är dags att börja titta efter röda prislappar, göra storkok och planera sin matsedel. Den plan jag har är att börja göra min mat i Crock-Pot istället för ugnen. En Crock-Pot drar minimalt med ström om man jämför med ugnen.

Nu när allt bara blir dyrare och dyrare har jag börjat titta efter röda lappar, dvs kort datum på kött/fågel eller fisk när jag handlar. Så fort jag kommer hem lägger jag det i frysen eller plockar fram min Crock-Pot för att få en mustig gryta eller stek. Nu sist jag handlade hittade jag en fransyska som var nedsatt, den kryddade jag och därefter fick min Crock-Pot göra jobbet, du hittar receptet här.

Elen blir bara dyrare och dyrare, så vad passar inte bättre än att ta fram sin Crock-Pot och låta den göra jobbet. En Crock-Pot drar minimalt med ström om man jämför den med en ugn. Så min plan är att göra mer mat i Crock-Poten. Det är helt enkelt dags att plocka fram alla mina gamla recept här på bloggen och uppdatera dom, ta nya bilder.

Du har väl inte missat att jag har 51 recept för Crock-Pot, Crock-Pot Express på en och samma sida!

Jag har en Crock-Pot Express som förutom slowcooking, bryning samt tryckkokning även har 8 förinställda program som hjälper dig att göra grytor, risotto, chili, efterrätter, efterrätter, soppor med mera. Jag verkligen älskar min Crock-Pot och maten som jag gör i den blir så himla god.

Ett tips är att krydda mycket mer, jag har nämligen upptäckt att smaken försvinner i en Crock-Pot. Detsamma gäller även vätskan, den kan du dra ner till 2-3 dl om du har valt en vanligt recept för spisen. Vätskan kokar inte bort som den gör på spisen och köttet avger sin vätska.

Har du något önskemål på något recept som jag ska göra i min Crock-Pot eller har du ett grymt gott recept som du vill att jag provat?
Crock-Pot
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.