Tacksamhet

Att stanna upp och känna tacksamhet

Oftast snurrar livet på, man går upp och så är man igång med dagen. Allt går i ett utan att man hinner tänka eller stanna upp och känna tacksamhet. Nästan varje morgon skriver jag i bok jag har fått från min vän Matilda, en bok om tacksamhet, att reflektera över livet. Stannar du upp och reflekterar över ditt liv?

Ibland behöver man stanna upp, landa i nuet och känna tacksamhet. Nu på morgonen skrev jag i min bok från Vertellis, jag reflekterade över mitt liv och vad jag känner tacksamhet för. Ofta har många svårt att skriva och reflektera över ens liv. Då blir det mycket enklare med denna bok eftersom varje uppslag innehåller frågor, vad är du tacksam över idag, vad går bra, vad hade kunnat vara bättre och vad står i vägen för din lycka?

Jag började att reflektera över mitt liv för länge sedan då jag började reflektera över mitt mående. Det var så jag började men gick över mer och mer om mitt liv. Vad jag var tacksam över, hur jag mådde både fysiskt och psykiskt. Har man negativa tankar är det lätt att det tar över ens liv. Med den här boken lyfter man fram det positiva, vad som är bra i ens liv. Jag tror att vi behöver bli bättre med att lyfta fram det positiva som händer i ens liv, att våga vara stolt över ens liv och visa tacksamhet.

Nästan varje morgon skriver jag i min bok, tänder ett ljus nu när mörkret ut och har lugn musik i högtalarna. En kopp fettkaffe och så tänker jag över min dag som jag hade igår. Vad är jag tacksam över just nu? Vad går bra? Vad hade kunnat vara bättre? Sedan reflekterar jag över gårdagen och skriver ner saker och ting som dyker upp i mitt huvud och därefter ger jag dagen en poäng. Det tar inte mer än 10 minuter för mig att skriva detta och läsa igenom det jag precis har skrivit. Jag vet att många skriver i boken på kvällarna, men då känner jag att jag inte har tiden så jag har valt att göra detta på morgonen då jag oftast sitter själv vid köksön en stund innan resten av familjen kommer upp.

Att skriva om tacksamhet har en positiv effekt på ditt liv vågar jag nästan säga. När du skriver om tacksamhet och du reflekterar över din dag får du en positiv effekt på kroppen. Du blir av med stress och kan få en mer positiv inställning till livet. Jag tror att vi hamnar i balans på alla plan. Vi kommer till insikt över det som gnager i våra huvuden. Vi kanske sover bättre om vi får skriva ner det vi funderar över och som gör att våra tankar snurrar runt.

Tacksamhet
Stanna upp och reflektera över dagen!

Som jag skrev inledningsvis, stannar du upp och reflekterar över din dag?

Dela gärna med dig om du vill, för att inspirera oss andra om hur du gör. Om inte annat blir jag otroligt tacksam om du gör det.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.