Smörstek lax med brocoli och grön majonnäs

Smörstekt lax och broccoli med grön majonnäs

Ytterligare ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Denna gången gjorde vi fisk, lite för att Vincent skulle gilla det.

Enligt receptet ska man smörsteka denna men eftersom jag hade så pass stora bitar valde jag att göra det i ugnen istället. Klickade ut lite smör på laxen innan jag ställde den i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Efter halva tiden valde jag att hälla över skyn på laxen just för att den skulle få gotta till sig lite från smöret.

Smörstekt Lax och broccoli

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Laxbitar
  • 50 gram Smör
  • 500 gram Broccoli
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Salta och peppra laxen.

    Hetta upp smöret och stek laxen bara några minuter per sida.

  2. Under tiden kokar du broccolin som du har skurit ner i buketter.

  3. Till detta serverar du en klick grön majonnäs (se nedanför)

 

Grön Majonnäs, 1 sats

Maträtt Tillbehör

Ingredienser

  • 1 Ägg
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2-3 dl Rapsolja
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 näve Färska örtkryddor
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Knäck ägget i en hög bunke och lägg i senap och blanda.

  2. Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar eller vispar på hög hastighet.

  3. Tillsätt vitvinsvinäger, salt och peppar.

  4. Hacka örtkryddorna med kniv innan du mixar ner de i majonnäsen

12 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.