Smörstekt lax och broccoli med grön majonnäs
16 januari 2018
Ytterligare ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Denna gången gjorde vi fisk, lite för att Vincent skulle gilla det, Smörstekt lax och broccoli med grön majonnäs.
Enligt receptet ska man smörsteka denna men eftersom jag hade så pass stora bitar valde jag att göra det i ugnen istället. Klickade ut lite smör på laxen innan jag ställde den i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Efter halva tiden valde jag att hälla över skyn på laxen just för att den skulle få gotta till sig lite från smöret.
Smörstekt Lax och broccoli
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 600 gram Laxbitar
- 50 gram Smör
- 500 gram Broccoli
- Salt, peppar
Instruktioner
- Salta och peppra laxen.Hetta upp smöret och stek laxen bara några minuter per sida.
- Under tiden kokar du broccolin som du har skurit ner i buketter.
- Till detta serverar du en klick grön majonnäs (se nedanför)
Grön Majonnäs, 1 sats
Måltid Tillbehör
Ingredienser
- 1 Ägg
- 1 msk Dijonsenap
- 2-3 dl Rapsolja
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 1 näve Färska örtkryddor
- salt, peppar
Instruktioner
- Knäck ägget i en hög bunke och lägg i senap och blanda.
- Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar eller vispar på hög hastighet.
- Tillsätt vitvinsvinäger, salt och peppar.
- Hacka örtkryddorna med kniv innan du mixar ner de i majonnäsen
Föregående
12 kommentarer
Mia
Alltså lax är nog det bästa jag vet!
Johanna
Men hallå vilket recept. Det både ser och låter super gott. Ska definitivt lägga in detta i receptbanken så att jag kan testa på det.
Pernilla
Låter perfekt Johanna?
Mia
Den där gröna majjon blir jag väldigt nyfiken på ?
Fnulan
MUMS vad gott med grön majonäs, det måste jag testa!!! Lax kan jag tyvärr inte äta ?
Siranee | Thaimorsan.se
Enkelt och nyttigt. Spännande med örtig majo!
Sandra
Det där såg supermumsigt ut!
Sara
Men vad gott det där såg ut! Låter som något att bjuda på här hemma när jag väl äter fisk! ?
Mikaela Söhnchen
Behöver få broccoli-tips!! Hur tillagar du din? Kokar, steker, i ugn, färsk?
Pernilla
Jag brukar oftast grovhacka broccolin och smörstekta den med smör och pressa ner en vitlök, mums. Givetvis färsk?
Fotoliselotte
Åh, vad gott! Älskar lax ? Lite rädd att göra egen majo bara, känns som den skär sig lätt? ?
Pernilla
Kör med stavmixer så skär den sig inte, sen samma temperatur så går det bra.