Här serveras barnmat – Korvstroganoff med blomkålsris

Nu börjar jag bli sugen på att ut och springa igen, så jag tror nog att det blir en tur ikväll! Lätt lunk bara för att känna hur det känns i kroppen.

Men här hemma har Vincent önskat sig korvstroganoff till middag, något som jag tycker är gott och enkelt. Här kommer ett recept som jag brukar göra. Vincent får lite ris till sin korvstroganoff eftersom han bara vägrar att äta blomkålsris.

Korvstroganoff med blomkålsris

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram falukorv med högt köttinnehåll
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1-2 msk soja Tamaris
  • 1 msk paprikapulver
  • salt & peppar
  • 1 st blomkålshuvud

Instruktioner

  1. 1 blomkålshuvud att riva till riset.
  2. Hacka löken och paprikan, strimla falukorven och stek korven sedan i omgångar och tillsätt löken, paprikan.
  3. Lägg över i en kastrull och tillsätt grädden, creme fraiche, tomatpure och paprikakryddan samt sojan.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt nu korvstroganoffen stå och små puttra på låg värme i ca 20 minuter.
  6. Under tiden passar du på att riva blomkålen.
  7. Vi brukar alltid steka blomkålsriset i smör tills de mjuknar men det går bra att koka det också men tänk då på att du häller i riset när vattnet väl kokar och låter det inte vara mer än 1 min och häller sedan av det i ett durkslag.

Älskar du och din barn också korvstroganoff?

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.