Hur slipper man illaluktande träningskläder?

Tränar du lika mycket som jag, då har du garanterat råkat ut för det, träningskläder som helt plötsligt luktar urk!

De luktar surt, gammalt svett och du bara vill slänga träningskläderna. Så idag tänkte jag tips lite hur man kan göra med träningskläder.De flesta träningskläder som drabbas av den här stanken är gjorda av funktionsmaterial, vilket är en blandning av syntetiska material. De kräver att vi följer tvättråden 🙂

Så här förebygger du illaluktande träningskläder
  1. Ta upp alla kläder ur din träningsväskan så fort du kommer hem. Låt de inte ligga blöta i träningsväskan.
  2. Tvätta dina träningskläder direkt efter träning. Dagens tvättmaskiner har ett snabbprogram, min BSH har ett 15 minuters tvättprogram 40 grader.
  3. Använd enbart tvättmedel, inget sköljmedel. Sköljmedel täpper till porerna i tyget där svetten ska rinna och luften ska passera.
  4. Lufttorka alltid dina träningskläder, TORKTUMLA INTE!
Om du ändå har en odör, vad gör du då?
  1. Tvätta dina träningskläder i tvättmaskinen med 1 dl koncentrerad ättika 24% direkt i trumman. Använd inte tvättmedel. Kör ett program som du brukar köra och därefter kör du den igen med bara tvättmedel för att bli av med eventuell ättikslukt. Torka som vanligt.
  2. Luktar det fortfarande så kan du även testa att lägga träningskläderna i blöt över natten i en hink med vatten och 1 dl ättika och därefter tvätta som vanligt i tvättmaskin.
Hoppas du har fått lite hjälp utav mina tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.