Hälsostatus, hur står det till?

Inlägget innehåller annonslänkar för Werlabs

För tredje året i rad har jag nu gjort en hälsokontroll genom Werlabs, något som jag tycker alla egentligen ska göra.

Jag har valt Werlabs just för enkelhetens skull, det är smidigt att beställa via deras hemsida och enkelt att lämna blod via deras olika provtagningsställen. Även denna gång valde jag deras XL paket.

Första gången jag gjorde denna typ av hälsokontroll var 2016 och fick klart godkänt 🙂 hahaha trodde inget annat heller!

Anledning då till att jag gjorde kontrollen var att alla berättade hur min kropp skulle må utav allt fett jag åt. Idag har jag inte den diskussionen längre, men nu gör jag kontrollen mer för att få saker och ting bekräftat. Dvs jag biohackar mig själv för att se hur alla mineraler, vitaminer osv ligger i balans.

Förra året, 2018 så gjorde jag mitt förra test och då såg allt bara bra ut. Några värden var lite låga och där har jag fått bättre resultat. Precis då som nu påpekar läkaren att mitt kolesterol är högt….. hmm

Men här anser jag att det inte är någon fara eftersom de ligger helt normalt. Kolesterol ligger på 5,8 mmol/L, mitt goda kolesterol HDL ligger på 3,0 mmol/L och det onda ligger på 2,7 mmol/L.

Men något som är på väg ner är lite olika blodvärden eller så ligger de väldigt högt. Mitt MCV värde är förhöjt med lågt hemoglobinvärde vilket kan tyda på B12.

När jag läser lite om just B12 brist så har jag viss symtom. Efter att ha rådfrågat Martina Johansson och diskuterat lite över mina resultat så testar jag att äta B-complex, så får vi se om/hur kroppen reagerar.

Är du nyfiken på att göra en hälsokontroll, så titta in hos Werlabs och alla de olika blodtester man kan göra.

Du hittar ditt närmsta provtagningsställen här.

Själv kommer jag att göra ett nytt test om ca 6 månader för att kolla B12.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.