Hälsokontroll med Werlabs

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs.se
Förra veckan bestämde jag mig för att uppdatera mig själv gällande min egna hälsa genom att göra en hälsoanalys via blodet hos Werlabs. De har över 140 provtagninsställen i samarbete med den svenska hälso- och sjukvården.

Jag gjorde detta testet för ca 1,5 år sedan så det var dags att uppdatera mig. Man får ofta höra att detta inte är hållbart i längden att äta lågkolhydratkost. Då behöver man bevisa motsatsen och att man själv får koll på sin hälsa.

Sist gjorde jag min provtagning på Carlanderska men upptäckte att man har utökat sina provtagningsställen. Capio Husläkarna i Vallda gör även dessa provtagningar, skickar sedan iväg proverna till analys. Det tar inte mer än 48 timmar så hade jag fått svar på alla mina värden och en läkaren utlåtande.

Här hitta du provtagningsställen nära dig!

Jag valde att göra Werlabs XL provtagning som sist, bara för att få något att jämföra med. Deras XL provtagning är den mest omfattande, med 33 hälsomarkörer. Den ger dig information om bl.a. sköldkörtel, blodfetter, blodsocker, lever- och njurfunktion, ev inflammationer och en heltäckande blodstatus. Läs gärna mer här.

Så fort mina provsvar började att komma in i min journal så fick jag ett SMS som berättade detta, så att jag enkelt och säkert kunde logga in på deras hemsida för att läsa min journal. Vid varje resultat står det även en förklaring/analysbakgrund och förklaring vid förhöjt värde eller för lågt värde.

Om jag ska berätta lite hur mina värden ser ut så är de enl följande, blodfetter – ser bra ut, nästan samma värde som för 1,5 år sedan. Vitaminer och Mineraler så har järnet sjunkit lite, d-vitamin något högre än sist. Hade även lättare avvikelser i MCV och MCHC som har med blodet att göra men då alla andra blodvärden, vita blodkroppar och blodplättar är bra så bedömer läkaren ingen ohälsa i det.

Ett värde som ligger under Leverfunktion som heter ASAT var lågt, dvs under normal referensintervall men efter att ha mailat lite med Martina Johansson så tror vi att det är en påverkan av min styrketräning och inget att oroa sig över. Fick även svar från läkaren som gjort analysen på mina resultat att detta är sannolikt en normalvariant utan association till ohälsa.

Det enda han kommenterade i hela analysen var mitt kolesterol som han ansåg var lite högt 5,4 mmol/L men är helt normalt och ligger i referensintervallet. Mitt goda kolesterol HDL ligger på 2,5 mmol/L och det onda LDL 2,31 mmol/L. Precis som sist 🙂

Så summa summarum så mår jag bra, precis som jag fått svar på!

Jag tycker det är lite viktigt att hålla lite koll på sin hälsa så att man inte få en chock den dagen då något händer, så jag kommer att fortsätta kontrollera min hälsa genom blodet!

Kika gärna in hos Werlabs och kolla ifall de har provtagningsställen nära dig och gör en beställning för att kontrollera din hälsa!

Berätta gärna hur det gick sedan.

2 kommentarer

  • Camilla

    Hej! Tycker det är väldigt märkligt att Werlabs kommenterade ditt totalkolesterol som aningen högt!!! Du har ju jättefina värden. Anledningen till att det ligger något över 5,0 är ju för att du har så mycket av det ”goda kolesterolet”, det är ju fantastiskt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.