Grillad oxfilé med ugnsrostade grönsaker

Ibland blir man så glad när man hittar en hel bit oxfilé i frysen. Tror nog att den är från nyårsafton eftersom det var billigare att köpa en större bit än den vi hade tänkt oss. 

Så när det var så himla gott väder i helgen så passade vi på att grilla oxfilé, lite majsbitar och göra ugnsrostade grönsaker. Vi hade nämligen Linda och barnen på besök. Kan säga att barnen åt grillkorv, hamburgare och majskolvar som aldrig förr, så kul att se när alla barnen bara äter upp allt.

Vill bara påpeka ifall du är känslig mot rotfrukter ska du byta ut sötpotatis till blomkål, champinjoner, lök och zucchini istället.

 

Grillad Oxfilé med ugnsrostade grönsaker

Maträtt Main Course
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Oxfilé - helbit
  • 1 bukett Broccoli
  • 1 sötpotatis
  • olivolja
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form

  3. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar och lägg tillsammans med broccolin

  4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter

  5. Under tiden grillar du oxfilén, har du en gasolgrill tänk på att sänka värmen. Vänd den en gång så att du får grillat på andra sidan. Svårt att säga tiden då det är lite olika från grill till grill.

Men visst har det varit ett underbart väder i helgen. Själv fick jag gjort massor, veckohandlat :-), börjat rensa i mina rabatter och fyllt på jord i mina odlingslådor. 15 säckar jord…. helgens träning! Fick även sått lite spenat, dill, persilja och plocksallad.

Nu under veckan tänkte jag köpa en duk att lägga över så att inte råddjuren får för sig att äta upp de små plantorna när de väl tittar upp. Behöver även mer jord till andra lådan 🙂 här ska odlas!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.