Grillad kyckling inlindad i serranoskinka
11 maj 2017
Grillat är så himla gott och enkelt, säger jag eftersom vi har en gasolgrill. Men även om man har gasol eller kolgrill så är det så himla gott att grilla maten.
I helgen som var så grillade vi kycklingsfiléer som jag lade i en marinad med vitlök, olja och lite kryddor en stund. Precis innan vi skulle grilla så upptäckte jag att jag hade ett paket serranoskinka. Varför inte linda de kring kycklingen så blir det lite mer festligare och godare.
Grillad kyckling inlindad i serranoskinka
Måltid Middag
Portioner 2
Ingredienser
- 2 st Kycklingfiléer
- 1 paket Serranoskinka
- olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- salt, peppar
- paprikapulver
- skvätt soja
Instruktioner
- Dela kycklingsfiléerna i två lika stora bitar
- Lägg ner i en skål och häll över lite olivolja, soja, salt, peppar, paprikapulver och pressa ner en vitlöksklyfta.
- Låt stå och dra i 60 minuter
- Linda serranoskinka runt kycklingbitarna och grilla de på grillen tills de är klara.
Som tillbehör serverade jag smörstekt broccoli och en grönsallad, enkelt och så himla gott.
Föregående