Grillad kyckling inlindad i serranoskinka

Grillat är så himla gott och enkelt, säger jag eftersom vi har en gasolgrill. Men även om man har gasol eller kolgrill så är det så himla gott att grilla maten.

I helgen som var så grillade vi kycklingsfiléer som jag lade i en marinad med vitlök, olja och lite kryddor en stund. Precis innan vi skulle grilla så upptäckte jag att jag hade ett paket serranoskinka. Varför inte linda de kring kycklingen så blir det lite mer festligare och godare.

 

Grillad kyckling inlindad i serranoskinka

Portioner 2

Ingredienser

  • 2 st Kycklingfiléer
  • 1 paket Serranoskinka
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • paprikapulver
  • skvätt soja

Instruktioner

  1. Dela kycklingsfiléerna i två lika stora bitar

  2. Lägg ner i en skål och häll över lite olivolja, soja, salt, peppar, paprikapulver och pressa ner en vitlöksklyfta.

  3. Låt stå och dra i 60 minuter

  4. Linda serranoskinka runt kycklingbitarna  och grilla de på grillen tills de är klara.

Som tillbehör serverade jag smörstekt broccoli och en grönsallad, enkelt och så himla gott.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.