Grillad Entrecote med broccoli och en klick smör

Tänk att grillad entrecote med broccoli och en klick smör kan vara så himla gott. Snabbt, enkelt och gott!

När vi åker till gårdsbutiken i Lindome, Gödebergs, handlar vi alltid några skivor entrecote. Det är perfekt att ha i frysen, två och två. Då när man har idétorka över vad man ska äta, tinar man bara upp entrecote och smörsteker lite broccoli. Pricken på i:et en klick smör!

När vi smörsteker broccolin, grovhackar vi den och steker i rikligt med smör, ibland lägger vi även ner sparris. Jag odlar nämligen sparris här hemma så när det är varmt ute växer sparrisen som bara den, man behöver skörda 2 gånger om dagen. Igår fick vi nog ihop 10 st som hade växt till lagom längd.

Vill man inte ha smörstekt broccoli till, så kan man göra marinerade grönsaker. Det är Martina recept sedan början, från hennes bok Ketoguiden. Det som är smidigt med marinerade grönsaker är att man väljer de grönsaker man själv vill ha i, smaksätter med några goda kryddor eller vitlök. Nu sist hade jag även i fetaost. Såå gott och gör det ännu enklare när man grillar. Har man gjort de någon dag tidigare är det bara att plocka fram ur kylskåpet.

Så här äter vi vår entrecote, hur äter du din?
Entrecote med sparris, marinerade grönsaker och smör
Entrecote med stekt halloumiost, marinerade grönsaker och smör
Entrecote med smörstekt sparris och broccoli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.