Action Run i Borås, avklarad

Tävling efter tävling blir de avklarade, denna gång sprang jag Action Run i Borås tillsammans med mitt gym, Lindome Gym & Hälsa.

När jag vaknade på lördagmorgon så var det inte mer än två grader plus ute. Jag fick höra att det hade snöat under natten i Borås och att det låg kvar…. Yes, det känns inte bra var min första tanke.

Men det var bara att tagga till, så klockan 09.00 lämnade jag Lindome tillsammans med Magnus och Ulricha och styrde mot Borås. Kan säga att vi såg rätt mycket snö längs vägen mot Borås men det blev faktiskt varmare.

Väl i Borås tittade solen fram under tiden vi gick runt och tittade på de olika hindren som fanns. Varken jag eller Ulricha har sprungit Action Run tidigare, så vi var lite nervösa. Fanns två vattenhinder som vi kände att det skulle bli jobbigt. Sista hindret är en backe med 4 rullband som rullar mot dig som du ska springa upp för. Den kände jag lite oro inför eftersom min höft inte riktigt är med när jag springer uppförsbacke och ska ta i.

Allt började bra men första vattenhindret med ringar fastnade jag och låg i vattnet rätt länge innan jag kom loss. Kan säga att det var svinkallt i vattnet, man fick nästan lite panik i början. Men jag tog mig igenom det. Sen var det med kalla stumma ben som jag sprang vidare.

Action Run har två sträckor man kan springa, 5 km och 8 km och jag hade valt 5 km rundar. Där är det ca 40 hinder som man ska ta sig igenom. Klarar man inte ett hinder måste man göra x-antal burpees och jag gjorde totalt 65 burpees under loppet. Jag sprang på tid: 01:20

Det var en roligt, välorganiserat lopp där vi hade alla utmaningar man kan tänka sig. En vägg att springa uppför, vattenhinder, eldhinder, saker du ska ta dig över/under och igenom.

Är du intresserad av att springa ett hinderbanelopp tycker jag verkligen att du ska ge det en chans. Det finns en grupp som heter Run for Fun och där har du inga straff, målet är att prova på, ge hindret en chans. Fixar du det inte är det bara att gå förbi sedan, men man ska prova ifall man klarar det.

Här kommer lite bilder från Action Run i Borås. Det är Kajsa Hunt som tagit några, Andreas Svensson och Action Run själva. Tack för bilderna!
Vi hängde hos Caparols tält där vi även hade våra väskor
Precis innan start, jag och Ulricha
Karta över hela banan och dess hinder
Hela teamet som sprang tillsammans
Starten med eldhinder som man hoppar över
Kajsa tog en bild på mig precis i starten, vid eldhindren
Första vattenhindret, ringarna där jag fastnade
Här kom jag inte över, tog straff 15 st burpees
Klättra på nätet, från sida till sida
Andreas tog en bild precis innan jag skulle upp på rampen.
Rampen att springa uppför, jag fixade det nästan men med hjälp gick det.
Här är sista hindret, målet med 4 rullband som rullar mot dig…
Jag och Ulricha precis när vi kommit i mål, sjukt stolta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.