Gluten- och mjölkfri Skinkpaj

Ibland har jag noll inspiration att skriva något, just nu prioriterar jag min träning mer än att skriva här tyvärr. Hamnade lite i en svacka när det gäller träningen.

Ni som följt mig ett tag nu vet att jag har problem med min rygg, dvs min ländrygg. Har haft ett diskbråck tror läkarna i min ungdom. Det som är just nu är att en disk håller på att sjunka ihop. Tränar jag inte får jag ont i ryggen, tränar jag för mycket får jag ont i ryggen. Det gäller att hitta rätt balans och framför allt göra de övningar jag har fått från min kiropraktor Martin samt stretcha.

Men idag tänkte jag inte skriva om det utan tänkte istället dela med mig utav pajen jag gjorde igår. Det är basrecept från Grönsakspajen jag gjorde för ett tag sedan, det enda jag gjorde var att jag byte ut grönsakerna och lade till rökt skinka. Hade ett stort skinkpaket i kylskåpet som jag strimlade ner i pajen. Den blev så himla god, 10-15 min förberedelse, 25 min i ugnen, klart! Gott, snabbt och enkelt 🙂

Originalet är en grönsakspaj med det är bara att strimla ner lite skinka, paprika, oliver, salladslök och skivad tomat.

Gluten- och Mjölkfri Grönsakspaj

Måltid Lunch, Middag, Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser
  

 • Pajskal
 • 3,5 dl Mandelmjöl
 • 1 st Ägg
 • 1 dl Fiberex
 • 3 msk Kokosolja
 • 2 krm salt
 • Fyllning

Broccoli, paprika, rödlök, gröna oliver, tomat – det är bara fantasin som sätter stopp

 • Äggstanning
 • 3 st Ägg
 • 3 dl Kokosmjölk
 • Salt, peppar

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 175 grader
 • Blanda samman pajskalet och låt stå och dra i ca 10 minuter.
 • Tryck sedan ut pajdegen i en pajform och låt stå några minuter.
 • Förgrädda pajformen i ca 5-10 minuter
 • Ta sedan ut formen och fyll den med de grönsaker du önskar. Glöm ej salt och peppar.
 • Vispa sedan samman äggstanningen och häll över alla grönsaker. Tänk på att inte toppfylla med äggstanning eftersom den reser sig vid gräddningen.
 • Grädda sedan i ugnen i ca 25 minuter.
  Fast detta beror lite på hur hög eller låg form du valt, skaka lite på formen så att du ser att äggstanningen har stelnat, annars kör du en stund till.
 • Servera till något kallskuret, fisk eller en god köttbit. 

5 kommentarer

 • Malin

  Hej! Jag googlade runt efter recept på matpaket utan gluten och mjölk för att hitta detta som såg smarrigt ut. Jag kan dock inte hitta var det går att få tag i fiberex idag (eller fibrex som tycks vara en vara som utgått)? Var kan man köpa det idag?
  Tack på förhand för hjälpen☺️

  • Pernilla Lantz

   Hej Malin, va kul att du har hittat till mig!
   Upptäckte nu när jag tittade på min Fibrex paket att den är gammal…. hahah och nu när jag googlade det så verkar det som det har utgått. Hittar det ingenstans. Ta istället pofiber för att binda ihop ”degen” men frågan är hur mycket… skulle testa med 0,5 dl och se och ev ta lite mer ifall det behövs.
   Ha en fin dag
   Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.