Galet goda kycklingbiffar

Vilket väder vi har här i Göteborg idag, regn och blåst! Nu är det vinter… Helgen försvann i ett nafs, men vi har hunnit med massor. Idag var jag iväg med en vännina till Kulljus i Skepplanda. Sista helgen varje månad har de öppet och då kan man åka tid och handla massa fina saker. De har lampor i mängder, fat, skärmar, ljusbehållare och några vaser. Allt är gjort i keramik från Portugal, Anna Svenman Krysell är designern och även ägarinnan.

Länk till Kulljus

Sista jag var hos Kulljus så kom jag hem med 2 st bordslampor och denna gång skulle jag bara vara med som smakråd men jag kom hem med en så snygg golvlampa. Samma mönster som de andra lamporna jag har.

Golvlampan med röd skärma är ny medan den med svart skärm köpte jag sist.
Även detta fat fick följa med hem, perfekt till köksön.

Middagen som Anders ordnade undertiden jag körde Crossgym blev helt galet god. Jag köpte ju Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén kokbok LCHF 2.0. En anledning är att den är glutenfri och mjölkfri. Jag har medvetet dragit ner på mjölkprodukterna själv just för att se vad som händer med min kropp.

 

Kycklingbiffar Garam Masala i Paprikasås

Portioner 6

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kg kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 tsk garam masala
  • 1 msk kycklingfond
  • matfett till stekning

Paprikasås

  • 2 st röda paprikor
  • matfett till stekning
  • 5 dl kokosgrädde - jag använder märke Gant. Finns på Hemköp
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 ekologisk kycklingbuljong tärning
  • 2 msk garam masala
  • salt och peppar

Garam Masala

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver

Instruktioner

  1. Riv lök och vitlök.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i matfett.
  3. Skär paprikorna i bitar och fräs dem i matfett i en annan panna.
  4. Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala.
  5. Låt såsen koka ihop.
  6. Lägg ner biffarna så allt får puttra tillsammans under några minuter.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
  8. Servera med strimlad zucchini, skivad avokado och lite färsk koriander.

 

Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.