Fylld paprika med skinka

För en tid sedan hittade jag ett recept i en tidning, fylld paprika med köttfärs men eftersom jag hade köpt skinka så tänkte jag att varför inte byta ut köttfärsen och köra skinka istället med lite créme fraiche. 

Blev hur bra som helst, fick tummen upp av maken även denna gången vilket var kul. Enkelt var det också! Så idag bjuder jag på detta goda recept,

Fylld paprika med skinka

Måltid Middag
Portioner 2

Ingredienser
  

 • 2 st gul paprika
 • 1 st gul lök
 • 150 gram rökt skinka
 • 1 tsk paprikapulver
 • 2 dl créme fraiche
 • smör att steka i
 • 100 gram riven ost
 • salt, peppar

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 225 grader
 • Dela paprikorna och ta bort fästet. Lägg de i en ugnssäker form.
 • Finhacka löken och fräs den i smör tills den blir mjuk.
 • Skär skinkan i mindre bitar och fräs den tillsammans med löken.
 • Krydda med paprikapulver. Blanda ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
 • Fyll paprikorna med blandningen och toppa med riven ost. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
 • Serveras med en grönsallad med lite olivolja.

Annars så är jag och sonen uppe i Dalarna hos min mamma, jag har haft ett möte i Mora genom mitt jobb. Men på fredag rullar vi hem till Göteborg igen. Till helgen ska nämligen maken arrangera ett MTB-lopp i Bollekollen så jag har fått en uppgift att fotografera tävlingen. Hoppas vädret blir bra och att bilderna blir perfekta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.