Blomkål med bacon och avokado

Att så enkel mat kan vara så gott, denna middag gjorde jag förra veckan och fick tummen upp av mannen.

Han uttryckte sig att denna fick jag mer än gärna göra flera gånger. Ett bra betyg helt enkelt och han som inte är så himla förtjust i just blomkål 🙂

Själv tyckte den var supergod, perfekt till en vardag då man inte har så pass mycket tid att lägga på just middagen. Allt för att hinna med läxläsning, träning och allt annat som man ska fixa inför kvällen. Bacon har jag alltid i frysen, avokado finns också nästan jämt i kylskåpet tillsammans med feta och en massa grönsaker. Vill man kan man även ha i lök eller champinjoner som man steker tillsammans med baconet.

 

Blomkål med bacon och avokado

Portioner 4

Ingredienser

  • 400 gram blomkål
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salt, peppar
  • 2 paket bacon á 140 g
  • 2 st avokado
  • 200 gram fetaost
  • 1 st paprika

Instruktioner

  1. Skär blomkålen i skivor och stek den i smör/kokosfett med lite salt och peppar.

  2. Skär paprikan och baconet i bitar som du sedan steker i smör/kokosfett.

  3. Skär avokadon i tärningar och smula fetaosten. Blanda samman i en skål.

  4. Lägg upp den stekta blomkålen på ett stort fat och lägger över bacon och paprikan, sedan toppar du med avokado/fetaost blandningen.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.