Fjällcykling i Funäsdalen!

Nu till sommaren ska vi upp till Funäsdalen, för att vara med på ett event tillsammans med vår vän Henrik som driver Funäsdalens Cykel & Fritid. Det ska bli fjällcykling under 3 dagar i augusti, i en magisk natur och upplevelse!

Fjällcykling är något som jag alltid velat göra, det ser så himla vackert ut. Att få uppleva vår fjällnatur på nära håll men ändå göra det man tycker är roligast. Att få fjällcykla tillsammans med vår vän Henrik som är guide i Funäsdalen. På vintern är han guide med skoter och nu på sommaren på en MTB. Det ska verkligen blir ett roligt äventyr, att få uppleva vår fjällnatur.

När jag förra året var i Sälen cyklade vi på mycket i och omkring Lindvallen. Man blir alldeles häpen hur fin natur vi har här i Sverige. Nu ligger Funäsdalen ännu högre upp och jag vet bara hur jag upplever den naturen på vintern när vi är där. Galet vackert!

Vi kommer att fjällcykla till Sveriges sydligaste glaciär, Helags. Helags är ca 600 meter lång och 50 meter tjock och har man tur kanske man får se en fjällräv. Planen är att vi ska cykla mellan 20-40 km per dag. Det är lite vädret som styr 😉 Det kommer att bli en magisk upplevelse tror jag, som jag verkligen ser framemot! Henrik kommer att visa oss hans smultronstigar och varför inte avsluta en dag i en av många Bike Park som finns kring Funäsfjällen.

Är du nyfiken på att hänga med?

Jag har bifogat en pdf som du enkelt kan ladda ner ifall du är nyfiken på att hänga med!

Vi alla i familjen ska följa med och jag tror att det inte är några problem för Vincent att cykla så pass långt. Nu är han så pass stor. Gäller bara att fylla på med energi under resans gång så att han inte kroknar. Om inte annat kommer det att bli ett härligt äventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.